Kritik görüşme sonrası ABD’den Türkiye açıklaması

Pentagon, ABD'nin 'TSK'nın askeri modernizasyon gereksinimlerini tanıdığını' bildirdi.

DÜNYA 18.11.2021, 01:12
Kritik görüşme sonrası ABD’den Türkiye açıklaması

Başkent Ankara’da gerçekleştirilen görüşmenin ardından ABD ile Türkiye heyetlerinin aralarında anlaştıkları ikinci toplantı 16 Kasım tarihinde Pentagon’da yapıldı.

"İhtiyaçları tanıyoruz"

ABD-Türkiye savunma bakanlıkları arasında gerçekleştirilen toplantıya dair Pentagon’dan bir açıklama geldi.

ABD heyetinin başkanı Laura Cooper’ın 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri modernizasyon gereksinimlerini tanıdıklarını' dile getirdiği kaydedilen açıklamada, "Heyetler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Biden ve Bakan Austin ile Bakan Akar arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından bina edilecek bir şekilde birçok bölgesel ve fonksiyonel hususu ele aldı." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu görüşmede terörizm, Afrika, Afganistan, Doğu Akdeniz, Güney Kafkasya ve Orta Doğu'da güvenlik hususlarının masaya yatırıldığının altı çizilen açıklamada, Cooper’ın Karadeniz’deki iş birliğine de işaret ettiği kaydedildi.

İlk açıklama MSB'den gelmişti

Bahse konu açıklamada, "İki ülke eş zamanlı olarak ikili savunma ilişkilerini ve uzun süreli savunma iş birliğini geliştirmeye yönelik hedeflerimizi de masaya yatırdılar. Müsteşar Cooper ülkesinin NATO’ya destek hususunda Türkiye’nin modernizasyon gereksinimlerini tanıdığını bir kez daha vurguladı." denildi.

MSB tarafından görüşmeye dair gerçekleştirilen açıklamada ise heyetler arası gerçekleştirilen toplantının oldukça yapıcı bir atmosferde geçtiği belirtilmişti.
 

Yorumlar (0)