Kremlin’den NATO ve Finlandiya’ya rest: “Bu bize tehdittir”

Finlandiya’nın NATO üyeliği için başvuracağını açıklaması üzerine Rusya harekete geçti. Kremlin Sözcüsü Peskov, Finlandiya’nın NATO’ya dahil edilmesinin Rusya’ya karşı tehdit olduğunu dile getirdi. 

DÜNYA 12.05.2022, 13:45 13.05.2022, 09:15
Kremlin’den NATO ve Finlandiya’ya rest: “Bu bize tehdittir”

Rusya’nın 24 Şubat günü başlattığı ve yaklaşık 3 aydır devam eden Ukrayna savaşında pek çok iddia ortaya atıldı. Başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere Putin’in eski yakın dostları bile Moskova’nın Ukrayna’dan sonraki hedefinin Batı ülkeleri olduğunu dile getirdi. Bu iddialar ise Batı’da büyük yankı uyandırdı. Bazı ülkeler NATO ve AB’ye dahil olmak konusunda birbirleriyle yarışmaya başlarken NATO’ya başvuracağını açıklayan son ülke de Finlandiya oldu. Rusya’nın olası saldırıları karşısında güç toplamak amacıyla topluluğa katılmak isteyen Finlandiya, “NATO’ya güç katacağımıza inanıyoruz.” mesajıyla gündeme giriş yaptı. Ancak Rusya’dan ani ve sert bir yanıt geldi.



“Finlandiya’nın NATO’ya katılması Rusya’ya tehdittir”

Finlandiya hükümeti tarafından kaydedilen açıklamaların ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın başkenti Moskova’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Peskov’un sözlerinin hedefinde NATO ve Finlandiya vardı: “NATO’nun genişlemesi, bölgedeki ve dünyadaki istikrarı ve güvenliği artırmaz. Finlandiya’nın NATO’ya dahil olması, Rusya için tehdittir. Rusya, Finlandiya’nın NATO’ya dahil edilmesi karşısında yanıt verecektir. Bu yanıt, NATO’nun askeri altyapısının sınırlardaki ilerleme derecesine bağlı olarak değişecektir. Rusya bu konuda analizlerini yapacak ve güvenliğini sağlamak için gereken tüm önlemleri alacaktır.”

Yorumlar (0)