Kremlinden ABD ve Almanya’ya tank tepkisi: Savaşa dahil oldular

Başkent Moskova’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Peskov, Almanya ve ABD dahil olmak üzere belirli Batılı ülkelerin, Ukrayna’ya askeri destek sağlama kararını değerlendirdi.

DÜNYA 26.01.2023, 14:00
Kremlinden ABD ve Almanya’ya tank tepkisi: Savaşa dahil oldular

Batılı ülkeler tarafından gerçekleştirilen sevkiyatlar ile ilgili yapılan açıklamalara katılmadıklarına dikkat çeken Peskov, "Washington’dan ve Avrupa başkentlerinden, Ukrayna'ya tanklar da içerisinde olmak üzere birçok çeşitte silah desteklerinin yollanmasının, hiçbir alanda bu ülkelerin veya ittifakın Ukrayna'da yaşanan çatışmaya dahil olmadığı manasına gelmediğine yönelik birden fazla açıklama yapıldı. Biz bu görüşü asla kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

“Doğrudan müdahale”

Söz konusu yardımların, savaşa doğrudan dahil olma manasına geldiğine işaret eden Peskov, "İttifak ve Batılı ülkelerin gerçekleştirdikleri her şeyi savaşa doğrudan müdahale etme şeklinde görüyoruz. Bu durumunda arttığının farkındayız" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya sağladığı askeri yardımı daha da güçlendireceğini ve Leopard 2 ana muharebe tankları yollamaya karar verdiklerini duyurmuştu.

Yorumlar (0)