Kremlin Sözcüsü Peskov: Kaybımız büyük!

Ukrayna'ya yönelik başlattıkları savaşla ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Ciddi kayıplarımız var. Bu bir trajedi." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 07.04.2022, 22:24 08.04.2022, 02:11 Hakan Öksüz
Kremlin Sözcüsü Peskov: Kaybımız büyük!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın 43'üncü günü geride kaldı. Ukrayna'nın savaş gücünü kırmak isteyen Rusya, bombardımanlarına devam ediyor. Dünyanın dört bir köşesinden sivil katliamlar nedeniyle Rusya'ya tepkiler yükseliyor, Kremlin ise servis edilen fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını belirtiyor.

"Bizim için trajedi oldu"

Savaşta her iki tarafında ciddi kayıplar verdiği kaydediliyor. Gelen bilgilere göre savaşın çok daha erken biteceğini düşünen ancak yanılan Rusya lideri Putin, ordu komutanlarına ateş püskürüyor. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın savaştaki kayıplarına ilişkin konuştu. Savaşta ciddi kayıplar verdiklerini kaydeden Peskov, bunun Rus toplumu için büyük bir trajedi olduğunun altını çizdi.

"İyi niyetimizi göstermek için oralardan çekildik"

Ukrayna ile müzakere masasına yeniden oturmak için koşulları iyileştirmeye hazır olduklarına değinen Peskov, "Kiev ve Çernigov'daki askeri hareketliliğimizi bunun için azalttık. İyi niyetimizi göstermek içindi. Mariupol ve Buça'dan sivil insanların çıkışına izin veriyoruz. Bunu engelleyen aşırı milliyetçi Ukraynalı milis askerler var. İnsanlara işkence ettiklerine dair çok sayıda ifade geliyor." dedi.

"Dünya Savaşı çıkmasın diye Ukrayna'ya girdik"

Rusya'nın neden Ukrayna topraklarında olduğuyla ilgili de açıklama yapan Peskov, amaçlarının yeni bir dünya savaşı çıkmasını engellemek olduğuna değindi.

Peskov, "Ukrayna'nın NATO'ya girdiğini, Kırım'a ya da bize saldırdığını hayal edin. Bu durumda biz de Ukrayna'ya saldıracaktık. NATO Şartı'nın 5'inci maddesi gereği, NATO üyeleri de bize saldıracaktı. Bu yeni bir dünya savaşının çıkması anlamına gelecekti. Şu anda tam da bunu engellemeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)