Kremlin Sözcüsü Peskov'dan can kayıplarındaki tuhaflık iddialarına yanıt

Kremlin Sözcüsü Peskov, DSÖ'nün Rusya'nın koronavirüsten can kayıplarına ilişkin bildirdiği sayılarda bir tuhaflık olduğu açıklamasına yanıt verdi.

DÜNYA 12.06.2020, 01:30 12.06.2020, 09:08
Kremlin Sözcüsü Peskov'dan can kayıplarındaki tuhaflık iddialarına yanıt

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'da koronavirüsten can kayıplarında bir tuhaflık bulunmadığını Dünya Sağlık Örgütü'nün soracağı tüm sorulara Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu'nun yanıt vermek için hazır olduğunu kaydetti.

Rusya hükümeti DSÖ'nün tüm sorularını yanıtlandırmaya hazır

Peskov ülkesinde gazetecilere konuşarak DSÖ'nün koronavirüsten Rusya'da hayatını kaybedenlerin açıklanan sayılarında bir gariplik olduğunu duyurması ve can kayıplarının hesaplanma yönteminin teklifine karşı cevap verdi.

Paylaşılan sayılarda bir gariplik olup olmadığına dair soruya Peskov, ülkelerindeki ilgili sağlık kurumunun Dünya Sağlık Örgütü'yle sürekli temas halinde olduğunu ve herhangi bir şüphe durumunda DSÖ'nün bütün sorularının yanıtlandırılabileceğini kaydetti.

Peskov, can kayıplarını bildirmede Moskova ile hükümet arasında bulunan can kaybının neden kaynaklanabileceğine dair soruya, bu konuyu açıklayabilmesinin mümkün olmadığı fakat epidemiyoloji uzmanlarının konuya ilişkin açıklama yapacaklarını kaydetti.

Yorumlar (0)