Kremlin: Sivil ölümlerinin sorumlusu ABD'dir!

ABD'nin Ukrayna'ya gönderdiği HIMARS füzeleri, Rus mevzilerini yoğun baskı altına aldı. Sivil ölümleri nedeniyle ABD'yi suçlayan Kremlin, "Yerleşim bölgelerine isabet eden füzeler, ABD'li casusların koordinesi altında fırlatılıyor. Buradaki sivillerin ölmesinin ve altyapı sistemlerinin zarar görmesinin sorumlusu Joe Biden yönetimidir." açıklamasında bulundu.

DÜNYA 03.08.2022, 11:32 03.08.2022, 16:21 Hakan Öksüz
Kremlin: Sivil ölümlerinin sorumlusu ABD'dir!

Rusya'nın bombardımanıyla 24 Şubat'ta başlayan savaş, Ukrayna'nın doğu bölgelerinde devam ediyor. Savaşın başlangıcının üzerinden yaklaşık beş buçuk ay geçti. Ukrayna'ya günler içinde diz çöktürerek Donbas bölgesini kontrolü altına almak isteyen Rusya, hedefine ulaşamadı. Ukrayna halkının direnişe geçmesi ve Batılı ülkeler tarafından yapılan yardım, bu duruma neden olan etmenler arasında gösteriliyor.

HIMARS füzeleri, Ukrayna'nın elini güçlendirdi!

ABD tarafından Ukrayna'ya gönderilen Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemleri (HIMARS), savaşta Rusya'yı zorlayan silahlardan biri oldu. HIMARS füzeleri sayesinde Rusya'nın askeri mevzilerini yüksek isabetle vuran Ukrayna, direnişini güçlendirdi. 

ABD ve Avrupa Birliği tarafından gönderilen silahlar nedeniyle savaşın ömrünün uzadığını kaydeden Rus yetkililer, "Batılı ülkeler, savaşın uzamasından kazançlı çıkmayı umuyor." yorumunda bulundu.

Moskova yönetimi: Füze saldırılarını ABD koordine ediyor!

Kremlin'den gelen açıklamaya göre Ukrayna tarafından gerçekleştirilen füze saldırıları, ABD'li casuslar tarafından koordine ediliyor. Pentagon'un bu iddiaları defalarca yalanladığını ancak ortadaki açık gerçeğin bu olduğunu dile getiren Moskova yönetimi, "ABD, Ukrayna'daki çatışmalara direkt olarak müdahale ediyor. Rus mevzilerini vuran füzeler, ABD'lilerin müdahalesiyle ateşleniyor. ABD, füzelerin düştüğü yerde yaşayan birçok sivilin ölümüne doğrudan sebep oluyor. Biden yönetimi, bu saldırıların en büyük sorumlularından biridir." açıklamasında bulundu.

Joe Biden: Ekonomik ve askeri yardımlar sürecek!

Joe Biden yönetimi, savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna'ya milyarlarca dolarlık yardım gönderdi. Ukrayna'nın direnişinin desteklenmesi gerektiğini kaydeden ABD Başkanı Joe Biden, ekonomik ve askeri yardımlara devam edeceklerini yineledi. Biden, küresel çapta yaşanan yüksek enflasyon ve akaryakıt krizinin başlıca sorumlusunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)