Kremlin: “Rusya, Donbass’ı işgal etsin diye zemin hazırlıyorlar”

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağı yönündeki haberler karşısında ülkesini savundu: “Rusya, savaş kelimesini kullanmak istemeyen bir ülke.” Bu konuşmaya karşı açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da “Rusya’nın ne yaptığını gayet net görüyoruz.” şeklinde konuştu. 

DÜNYA 20.02.2022, 17:39
Kremlin: “Rusya, Donbass’ı işgal etsin diye zemin hazırlıyorlar”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Donbass’ta yaşanan gerilim hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Peskov, Rusya’nın gerçekten bir saldırı düzenleyip düzenlemeyeceği hakkındaki sorulara şu şekilde karşılık verdi: “Rusya, tarih boyunca hiçbir ülkeye saldırmamıştır ve ‘savaş’ kelimesini kullanmak isteyecek en son ülkedir. Devlet Başkanımız bu iddialara kesinlikle kulak asmıyor. Ancak biz, bu konuşmaların provokatif amaçlı yapıldığını biliyoruz. Gerginlik şu anki gibi hat safhada olduğunda en küçük bir kıvılcım aleve dönüşür. Vladimir Putin’in Batı liderleriyle yaptığı görüşmeler ile Batılı basının haberleri arasında büyük farklılıklar bulunuyor. Batı, diplomatik dille yayınladıkları haberlerde sık sık savaş sözcüğünü vurgularken Putin ise tüm sorulara yapıcı şekilde yanıt veriyor.” 



Dmitriy Peskov

“Ukrayna’ya sürekli silah sevkiyatı yapıyorlar” 

“Batı ülkeleri, AB, ABD ve NATO Ukrayna’ya sık sık silah ve asker sevkiyatı yapıyor. Donbass bu şekilde işgale teşvik ediliyor. Hepsi bir olup diplomatik ve siyasi bir çatı oluşturdular ve Rusya’yı tehdit edip duruyorlar. Tüm bunların yanı sıra basında sık sık Rusya’nın üstüne gelinmesi de eklenince sizce de bu teşvik olmuyor mu? Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de Minsk Anlaşması’nı uygulamak istemiyor, açıklamalarından bunu anlıyoruz.” 



Dmitro Kuleba

“Rusya’nın ne yaptığını net şekilde görüyoruz” 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, şunları aktardı: “Rusya’nın ne yaptığını net şekilde görüyoruz ancak buna karşın diplomasi yolunun hala açık olduğunu düşünüyoruz. Rusya'nın agresif hareketleri var ancak yine de kendilerini barış yoluna ikna etmeye çalışıyoruz. Fakat bu işe yaramazsa başka senaryolara da açığız. Partnerlerimiz bizi her konuda destekliyor.” 

Yorumlar (0)