Kremlin duyurdu: Putin, Türkiye'ye geliyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki ocak ayının ilk günlerinde Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. 

DÜNYA 25.11.2019, 15:42 25.11.2019, 16:09
Kremlin duyurdu: Putin, Türkiye'ye geliyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2020 yılının ocak ayının ilk günlerinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdi. 

Peskov tarafından yapılan açıklamada, Putin'in TürkAkım doğal gaz boru hattının açılış törenine katılmak üzere Türkiye'de bulunacağı ifade edildi. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ayrıca Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin kararın, Türk mevkidaşı Erdoğan'la yaptığı son telefon görüşmelerinden birisinde alındığını da açıkladı.

TürkAkım

Rusya'da çıkarılan doğalgazın taşınacağı TürkAkım, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan birbirine paralel 2 ayrı hattan oluşuyor. Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçlarına, diğeriyse Avrupalı tüketicilerin kullanımına ayrılacak ve bu şekilde büyük maliyet avantajı sağlanmış olunacak.

Rusya'nın Anapa şehrinden başlayan TürkAkım, 930 kilometre boyunca Karadeniz'den ilerliyor ve İstanbul'un 100 kilometre batısında yer alan Kıyıköy'de karaya ulaşıyor.

Yorumlar (0)