Kremlin'den kritik seçim açıklaması: İşbirliğinin genişleyeceğini düşünüyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'de yapılan cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekili seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada Ankara ve Moskova arasındaki işbirliğinin derinleşeceğini ve genişleyeceğini düşündüklerini belirtti.

DÜNYA 15.05.2023, 14:01 Şeyda Gül
Kremlin'den kritik seçim açıklaması: İşbirliğinin genişleyeceğini düşünüyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, günlük basın toplantısında gazetecilerin Türkiye'deki seçimlere ilişkin sorularını yanıtladı. Seçimleri dikkatle takip ettiklerini ve Türk halkının tercihine saygı duyduklarını söyleyen Peskov, “Bizi (Rusya ve Türkiye'yi) enerji, turizm, ticaret, tarım, karayolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı ve benzeri gibi çeşitli alanlarda karşılıklı faydaya dayanan çok geniş bir işbirliği birbirine bağlıyor” dedi.

Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız

Gerçekten karşılıklı fayda sağlayan bu işbirliğinin, hem Türk halkının hem de Rus halkının çıkarlarını kesinlikle karşıladığını belirten Peskov, bu nedenle, bu günlerde Türkiye'den gelen haberleri elbette büyük bir ilgiyle, büyük bir dikkatle izlediklerini dile getirdi. “Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız” diyen Peskov, her halükarda ikili işbirliğinin derinleşeceğine ve genişleyeceğine inandıklarının altını çizdi.

Yorumlar (0)