Kraliyet Donanması'nda akılalmaz görüntüler: Soruşturma başlatıldı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle sıkı sosyal izolasyon kurallarının uygulandığı İngiltere'de, Kraliyet Donanması komutanı barbekü partisi verdi. Donanmada düzenlenen parti ülkede tepkilere yol açarken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

DÜNYA 24.04.2020, 14:20 24.04.2020, 14:22

İngiltere'de tepki çeken bir olay yaşandı. 

Kraliyet Donanması’nın denizaltısı olan "HMS Trenchant", iki ay boyunca denizde kalmasının ardından Devonport Deniz Üssü’ne yanaştı. 

Denizaltı komutanı, gemiden ayrılmadan önce mürettebatına moral vermek için müzikli bir barbekü partisi gerçekleştirdi. 

"Komutan, mürettebatı neşelendirmeye yardımcı olacağını söyledi"

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere'de, salgın nedeniyle yakınları ölen kişiler, gemideki parti görüntülerinin yayılmasının ardından sert tepki gösterdi. 

Bir donanma subayı, komutanın eve dönmeden önce mürettebatını eğlendirmek amacıyla limanda parti düzenlediğini kaydederek, "Komutan, denizde uzun bir süre kaldıktan sonra mürettebatı neşelendirmeye yardımcı olacağını söyledi. Disko ve barbekü yapmamıza izin verdi." açıklamasını yaptı. 

İki hafta boyunca izole olmaları için uyarıldılar

150 mürettebata iki hafta boyunca evde izole olmaları için uyarı yapıldı. 

Öte yandan, olaya ilişkin soruşturma açıldı. Kraliyet Donanması sözcüsü, açılan soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Soruşturma devam ediyor. Daha fazla yorum yapmak uygunsuz olur." dedi.

Yorumlar (0)