Kraliyet çiftine 'fazla harcama' eleştirisi

İngiltere'de Sussex Dükü Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle çiftinin evlerinin tadilatı için vergi mükelleflerinin parasıyla 2,4 milyon sterlin harcanınca ülkede tartışmalar alevlendi.

DÜNYA 25.06.2019, 19:44
Kraliyet çiftine 'fazla harcama' eleştirisi

İngiliz Kraliyeti, 2018-2019 mali dönemine ilişkin harcama hesaplarını duyurdu.

Harcamalar arasında en fazla, Sussex Dükü Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle çiftinin evlerinin yenilenmesi için harcanan 2,4 milyon sterlin dikkatlerden kaçmadı.

"MÜLKE YILLARDIR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞTI"

Çiftin, Frogmore Cottage'daki ikametgahının tadiladı 5 ayrı ev tek bir mülke dönüştürüldü. Monarşinin hesaplarından sorumlu Michael Stevens, "Mülkte yıllardır çalışma yapılmamıştı ve kraliyet saraylarının durumlarının korunması sorumluluğumuz kapsamında renovasyon için belirlenmişti." diye konuştu.

Yapının tek bir konuta dönüştürüldüğünü ve uzun süreli kullanım için eski altyapının yenilendiğini belirten Stevens, tüm demirbaşlar ve aksesuarın parasının kraliyet tarafından ödendiğini belirtti.

MONARŞİ KARŞITI GRUPTAN ELEŞTİRİ

Fakat monarşi karşıtı bir grup, kamu hizmetlerinin mali baskı altında olduğu bir zamanda yapılan bu harcamayı sert bir dille eleştirdi. Harcamayla ilgili parlamento soruşturulması açılmasını isteyen grup, bu paranın askerler için bir ruh sağlığı merkezi inşasında kullanılabileceğini açıkladı.

Grup sözcüsü Graham Smith de kamu hizmetlerinin paraya ihtiyacı varken böyle bir harcamaya izin verilmesinin özellikle çok üzücü olduğunu savundu.

Yorumlar (0)