Kraliyet ailesinden şok haber! İddialar doğru çıktı...

Birleşik Krallık Kraliyet ailesinin Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan, Kraliyet ailesindeki "üst düzey" üyeliklerini bırakıyor.

DÜNYA 08.01.2020, 23:08
Kraliyet ailesinden şok haber! İddialar doğru çıktı...

Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, yapılan yazılı açıklamada "Kraliyet ailesinin üst düzey üyeliğinden çekilmeyi ve mali açıdan bağımsız olmak için çalışmayı planlıyoruz. Bunu yaparken Kraliçe'ye tam desteğimizi vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İki taraf arasında denge kuracaklar

Çift, aldıkları kararı aylarca düşündükten sonra böyle bir adımı atmaya karar verdiklerini ve vakitlerini Kuzey Amerika ve İngiltere arasında dengeleyeceklerini belirtti. Prens Harry ve eşi Meghan, böylelikle oğullarını Kraliyet gelenekleriyle büyütme imkanını elinden almadan hayatlarının sonraki aşamaları için hazırlıklı olmaya da imkan bulacaklarını ifade etti.

Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakacaklarını açıklayan çift, hayatlarının yeni aşamasında bir hayır kurumu açacaklarını da duyurdu. Kurumun detayları daha sonra paylaşılacak.

Altıncı sıradaydı

Prens Harry; Prens Charles, Prens William ve William'ın üç çocuğunun ardından Birleşik Krallık tahtı için 6. sırada yer alıyordu. Harry'nin çekilmesinin taht sıralamasında nasıl bir etki yaratacağı henüz bilinmiyor.

Yorumlar (0)