Kraliyet Ailesi yeniden şekilleniyor… İngiltere'nin yeni kraliçesi belli oldu

Kraliçe Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin sonrasında, Kraliyet Ailesi'nin tekrar şekillenmeye başladı.

DÜNYA 09.09.2022, 10:00
Kraliyet Ailesi yeniden şekilleniyor… İngiltere'nin yeni kraliçesi belli oldu

70 senedir tahtta İngiltere Kraliçesi olarak oturan 2'nci Elizabeth, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Öncesinde Balmoral Kalesi'nde doktor kontrolü altına alınan İngiliz Kraliçe’den üzen haber geldi. Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybetmesinin sonrasında ise Kraliyet Ailesi’nde hareketlilik başladı.

Kraliçe Elizabeth daha öncesinde onaylamıştı

Geçtiğimiz şubat ayında açıklamada bulunan Kraliçe Elizabeth, Prens Charles'ın kral olması halinde, eşi Camilla'nın da kraliçe olarak tahtta yer almasını istediğini basınla paylaşmıştı.

Uzun süredir istiyordu

Kral Charles’ın taç giyme merasimi sırasında, 75 yaşındaki eşi Camilla’da Kraliçe olarak tacını giyecek. Edinilen bilgilere göre, eşi Camilla için Galler Prensi Charles, Kraliçe unvanının verilmesini uzun bir süredir istiyordu.

İngiltere’de bulunan bir gazetenin yaptığı habere göre, "Kraliçe Camilla şeklinde tanınması, yalnızca kamuoyunda oluşan olağanüstü bir farklılık sayesinde muhtemel oldu." şeklinde ifade edildi.

Galler Prensi'ni terleten soru

2010 senesinde bir televizyon kanalına katılan Charles'a Camilla için, "Eşiniz ne zaman İngiltere Kraliçesi olacaktır?" sorusu yöneltilmişti. Verdiği cevapta tereddüde düşen Charles, "Bu, şey… İlerde neler olur göreceğiz. Dediğiniz olabilir." demişti.

“Kraliçe unvanına sahip olmasını içtenlikle diliyorum”

Daha öncesinde açıklamada bulunan Kraliçe Elizabeth, “Zamanına geldiğimizde, oğlum Charles Kral tahtına geldiğinde, karısı Camilla'ya ve ona bana gösterdiğiniz desteğin birebir aynısını sağlayacağınızı biliyorum. O zamana gelindiğinde Camilla'nın asıl hizmetlerine devam ederken, Kraliçe unvanına sahip olmasını içtenlikle diliyorum." şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (0)