Kraliçenin Trump ile imtihanı

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'ye yaptığı 3 günlük ziyaret kapsamında önemli ziyaretler gerçekleştirdi. Trump yasaklara yine uymadı, ortaya ilginç görüntüler çıktı.

DÜNYA 05.06.2019, 14:13
Kraliçenin Trump ile imtihanı

İngiltere ziyareti kapsamında çeşitli temaslarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Londra Belediye Başkanı Sadık Han'a yönelik, "Anlatılanlara göre Londra Belediye Başkanı olarak çok kötü bir iş çıkaran Sadık Han, İngiltere'nin en önemli müttefiki olan ABD'nin ziyarette bulunan başkanına karşı aptalca bir edepsizlik göstermekte. Bana değil, Londra'daki suçlara odaklanması gereken tam bir ezik." demişti.

Ancak görünen o ki Trump'ın İngiltere macerası sadece bu olayla ve Sussex Düşesi Meghan Markle ile yaşadığı polemikle sınırlı kalmadı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Buckingham Sarayı'nda düzenlediği akşam yemeğine ABD Başkanı ve eşi Melania Trump'ın yanı sıra Trump'ın 4 yetişkin çocuğu ve çocuklarının eşleri katıldı.

Kraliçe'nin II. Dünya Savaşı'ndaki katkılarını hatırlatan Trump, "O genç tamirci, geleceğin kraliçesi, muazzam bir kadındı." dedi.

Kraliçe Trump'a, Winston Churchill'in yazdığı '2.Dünya Savaşı' isimli kitap serisinin altın varaklı ilk baskısını ve üzerinde kraliyet logosu bulunan Duofold marka dolmakalem hediye etti. 

KRALİÇEYE DOKUNULMASI YASAKTI AMA...

İngiliz geleneklerine göre soylu olmayanların Kraliçe'ye dokunamaz. Fakat Trump, sık sık Kraliçe'nin omzuna elini koydu. Trump, Kraliçe'yle imzalamayı planladığı ticaret anlaşmalarıyla ilgili sohbet etti.

Yorumlar (0)