Kraliçe Elizabeth, sarayda piknik yapmak isteyenlere izin verdi!

Oğlu Prens Harry’nin sarayı terk etmesinin ardından ve pandemi sürecinden dolayı sessizliğe gömülen İngiliz Kraliyet Ailesi, saray bahçesinde pikniğe salgın nedeniyle izin vermiyordu. Ancak Kraliçe Elizabeth, sarayın kaplılarını yeniden açıp kraliyet tarihinde ilk kez piknik için de izin verdiğini duyurdu. 

DÜNYA 08.04.2021, 16:46 08.04.2021, 17:49
Kraliçe Elizabeth, sarayda piknik yapmak isteyenlere izin verdi!

Pandemi sürecinden bu yana sarayın kapılarını tamamen kapatan  Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Charles, kraliyet tarihinde ilk kez bir girişime imza atacak. Sarayı halk açacak olan Kraliçe, ayrıca Buckingham Sarayı’nın bahçesini piknik yapılması için de açıyor. Küresel salgın nedeniyle İngiltere’de bir çok yer kapalı durumda. Ancak Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamalara göre, kısıtlamalara biraz ara verilecek. Yazın bahçesini açacak olan saray, Çimenler üzerinde piknik yapılması için karar verildiğini belirtti. 



Yaz sezonunda ziyaretler ve piknikler başlayacak

Ziyaretçileri tat çıkarmaları için saraya davet eden Buckingham Sarayı yetkilikleri, daha önce sarayı devlet dairelerinin rehberli turları için halka açmıştı. Ancak küresel salgının ardından saray, süzeriz bir şekilde halka kapatıldı. Mayıs ayında turlarında başlayacağı belirtilen açıklamada, yaz sezonu için sarayda güzel vakitler geçirilmesi planlanıyor. Bilet alınarak saraya giriş yapacak olan ziyaretçiler, keyifli vakit geçirecek. Ayrıca Dünyanın en eski ve en büyük kalesi olan Windsor, 17 Mayıs’ta ziyarete açılacak. İskoçya’nın Edinburgh kentinde bulunan Holyroodhouse Sarayı ise, ziyaret edilmesi için 26 Nisan’da açılış yapacak. Ancak Clarence Konutu ve Frogmore Kır Evi ise kapalı kalacak.



Paskalya bayramı mesajı vermişlerdi

Prenses Eugenie ve eşi Jack Brooksbank’ın yaşadığı  Frogmore Kır Evi’nde, daha önce Meghan Markle ile Prens Harry yaşıyordu. Ancak Amerika’ya yerleşen çift, saraydaki görevlerini de bırakmıştı. Kraliçe II.Elizabeth ve Prens Charles, Meghan Markle ile Prens Harry’nin skandal yaratan röportajının ardından bahçede fotoğraf çektirmiş ve Paskalya bayramı için mesaj vermişti.

Yorumlar (0)