Kraliçe açıkladı: Kraliyet unvanlarını kullanmayacaklar!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, torunu Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın kraliyet ailesindeki görevlerini bırakmalarının ardından unvanlarını kullanamayacaklarını duyurdu.

DÜNYA 18.01.2020, 22:50
Kraliçe açıkladı: Kraliyet unvanlarını kullanmayacaklar!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, torunu Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın İngiliz kraliyet ailesindeki görevlerini bırakmalarıyla birlikte eski Sussex Dükü ve Düşesi'nin kraliyet unvanlarını kullanmayacaklarını açıkladı.

Kamu fonu alamayacaklar!

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada eski düşesin kraliyet adına yaptığı işler adına kamu fonu alamayacağı da belirtilirken "Kraliçe'nin lütfuyla düşes, kendi iltimaslarının ve derneklerinin faaliyetlerini sürdürecek. Artık Kraliçe'yi resmi olarak temsil edemeseler de, yaptıkları her şeyin Majestelerinin değerlerine uygun olmaya devam edeceğini açıkladılar" ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Prens Harry ve Meghan Markle, resmi askeri atamalar dâhil tüm kraliyet görevlerinden çekildi. PrensHarry ve Meghan Markle, kraliyet ailesinden ayrılarak ekonomik bağımsızlıklarını elde etmek istediklerini ve bundan sonra hayatlarını Kanada ve İngiltere'de eşit zamanlı geçireceklerini açıklamışlardı.

Yorumlar (0)