Kral Selman rahatsızlandı… Suudi Arabistan’da kırmızı alarm!

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud’un rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 

DÜNYA 08.05.2022, 13:59
Kral Selman rahatsızlandı… Suudi Arabistan’da kırmızı alarm!

Uzun yıllardır sağlık sorunları ile boğuşan Kral Selman’ın hastaneye kaldırılması sonrası kraliyet ailesinin mensupları da sık sık bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyor. Kral Selman’ın Cidde’de kaldırıldığı hastanede gözetim altında tutulduğu ve bir süre daha tedavisinin süreceği öğrenildi. 

Kral Selman’ın sağlık durumu ile ilgili kraliyet ailesinden açıklama yapıldı

Ülkenin ilk gündem maddesi haline gelen Kral Selman’ın sağlık durumu ile ilgili kraliyet ailesinden de bir bilgilendirme yapıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Kral’ın hastanede tedavi altında olduğu doğrulandı ve bir takım testlerden geçeceği ifade edildi. Paylaşılan mesajda, “Ülkemizin hizmetkârı Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud, geçtiğimiz hafta sonu bir dizi tedavi süreci için Kral Faysal Uzman Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Allah, Kral Selman’ı korusun ve şifa versin” ifadelerine yer verildi. 

Gözler veliaht prense çevrildi

Kral Selman daha önce de birtakım operasyonlar geçirmişti. 2020 senesinde safra kesesi ameliyatı geçiren Selman, 2 ay önce de kalp pili değişikliği için bıçak altına yatmıştı. 86 yaşındaki Kral Selman’ın son rahatsızlığı sonrası gözler genç Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a çevrildi. Prens’in Kral Selman sonrası tahta geçmek istediği sık sık dünya basınında yer alıyordu.

Yorumlar (0)