Kral Juan Carlos dönemi sona erdi

İspanya'da 2014 yılında tahtını oğlu Kral 6. Felipe'ye bırakan 81 yaşındaki emerit Kral Juan Carlos'un dönemi resmen sona erdi.

DÜNYA 02.06.2019, 16:18
Kral Juan Carlos dönemi sona erdi

Parlamenter monarşi ile yönetilen İspanya'nın demokrasiye geçiş sürecinin kilit isimlerinden olan 2014 yılında tahtını oğlu Kral 6. Felipe'ye bırakan emerit (emekli olmuş ama onursal olarak titrini sürdüren) Kral Juan Carlos, bütün resmi Kraliyet etkinliklerini bıraktı.

İspanya'da diktatör Francisco Franco'nun ölümünden iki gün sonra 22 Kasım 1975'te İspanyol Meclisi tarafından İspanya Kralı ilan edilen Kral Juan Carlos'un dönemi resmen sona erdi.

Emerit Kral Juan Carlos, tüm resmi görevlerinden azat olmak için sembolik bir gün seçti. Juan Carlos, tam 5 yıl önce tahtını oğlu Kral 6. Felipe'ye bıraktığı gün olan 2 Haziran'da bütün resmi sorumluluklarını bıraktı.

Carlos, son 5 yılda, başta Latin Amerika ülkelerinde olmak üzere çok sayıda resmi davette, iş adamları toplantılarında, askeri, dini ve sportif etkinlikte İspanya'yı temsilen yer almıştı.

Son olarak 17 Mayıs'ta İspanyol devletinin verdiği bir ödül töreninde yer alan Carlos, en son 29 Mayıs'ta Madrid'deki Las Ventas Arenası'ndaki boğa güreşini izlediğinde halk arasında görüldü.

Juan Carlos'un resmi görevlerini bırakmasındaki temel sebebin sağlık sorunları olduğu aktarılıyor.

Yorumlar (0)