Kral 3. Charles ilk konuşmasını yaptı: Size söz veriyorum!

Annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in 96 yaşında vefat etmesinin ardından tahta çıkan Kral 3. Charles, ilk konuşmasını yaptı. Annesinin hayatından bahseden Kral 3. Charles, "Onunla aynı güçte yemin ediyorum. Size hayatımın sonuna kadar sevgi, saygı ve sadakatle hizmet edeceğim." dedi.

DÜNYA 09.09.2022, 23:16 Hakan Öksüz
Kral 3. Charles ilk konuşmasını yaptı: Size söz veriyorum!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayata gözlerini yumması, İngiliz halkını yasa boğdu. 1953 yılında televizyonlar tarafından yayınlanan törenle tacını takan Kraliçe 2. Elizabeth'in yaşamını yitirmesi, yerine geçecek isimler ilgili tartışmalara neden oldu. Kraliçe 2. Elizabeth'in oğlu olan Prens Charles, kraliyet ailesinin başına geçti. 

"Annem hayatını İngiliz Milletler Topluluğu'na adadı"

Tahta çıktıktan sonraki ilk konuşmasını yapan Kral 3. Charles, İngiliz toplumuna sadakat ve sevgiyle hizmet edeceğini belirtti. Annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in 1947 yılında Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde yaptığı konuşmaya değinen Kral 3. Charles, "21 yaşındaydı, hayatını İngiliz Milletler Topluluğu'na adamaya söz verdi. Bu görevi yerine getirebilmek için birçok fedakârlıkta bulundu. Annemin hizmet hayatını saygıyla anıyorum." dedi.

"Son 70 yılda büyük ilerleme kaydedildi"

Annesinin tahta geçtiği sıralarda İngiltere'nin halen daha İkinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarıyla boğuştuğunu aktaran Kral 3. Charles, "Aradan geçen 70 yılda büyük bir ilerlemenin kaydedildiğini görüyoruz. Kraliçe, şüphesiz ve güçlü şekilde yemin etmişti. Ben de İngiltere'ye hizmet etmek için aynı güçte yemin ediyorum. Anayasal ilkeleri desteklemek için görevi devraldım. Her kim olursanız olsun, inancınız veya geçmişiniz fark etmeksizin size sadakatle hizmet edeceğim." açıklamasında bulundu.

Görevinden ayrılan oğlu Harry ile eşi Meghan'ı da unutmadı

Kral 3. Charles, 17 yıl önce hayatını birleştirdiği eşi Camilla'nın, Kraliçe olarak hizmet edeceğini belirtti. Oğlu ve varisi olan William'ın, kendi yerine geçerek Cornwall Dükü olacağını kaydeden Kral 3. Charles, oğlunu Galler Prensi ilan etti. Kral 3. Charles, oğlunun eşi Catherine'nin Galler Prensesi olarak hizmet vereceğini kaydetti. Kral 3. Charles, kraliyet görevlerinden ayrılan oğlu Harry ile eşi Meghan'a da sevgilerini iletmeyi unutmadı.

Joe Biden: "Cenaze törenine katılacağım"

Öte yandan Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreni ile ilgili ayrıntılar da gelmeye devam ediyor. Cenaze törenine katılacağını belirten ABD Başkanı Joe Biden, "Detaylara vâkıf değilim ancak törene kesinlikle katılacağım. Kral 3. Charles'ı tanıyorum fakat henüz kendisiyle görüşme fırsatım olmadı." dedi.

Yorumlar (0)