Kovid-19 sağlık kartı uygulaması: Tartışmalı yasaya onay

Fransa Parlamentosu'nun üst kanadı olan Senato ile alt kanadı Ulusal Meclis üyelerinden meydana gelen ortak bir komisyonda Kovid-19 aşı pasaportu yasa tasarısı, bazı yeni değişikliklerle birlikte 123'e karşı 199 oyla kabul edildi.

DÜNYA 26.07.2021, 08:51
Kovid-19 sağlık kartı uygulaması: Tartışmalı yasaya onay

Fransa Parlamentosu, Kovid-19 sağlık kartı uygulamasını öngören tartışmalı yasa tasarısını kabul etti.

Tartışmalı yasa tasarısına onay

Kovid-19 ile mücadelede Fransa'da, Kovid-19 aşı belgesi, son 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testi ya da son 6 ayda Kovid-19'u atlattığını gösteren bir belge sunulmasını öngören Kovid-19 aşı pasaportu uygulaması, konserlerin yanında restoran, kafe, toplu taşıma ile 50 kişiyi geçen kapalı mekanlarda zorunlu hale getirilmişti. Birçok kişi Fransa’da,  bu yasa tasarısına karşı protestolar gerçekleştirmişti. Fransa'da gerginliğe sebep olan aşı pasaportu yasa tasarısıyla ilgili toplanan Fransa Parlamentosu'nun alt ve üst kanadı, yeni değişikliklerden sonra yasa tasarısını onayladı. 

18 yaşından küçükler muaf

Parlamento'nun üst kanadı Senato ile birlikte alt kanadı Ulusal Meclis üyelerinden oluşan ortak komisyonda, 3 saate yakın süren görüşmelerde yeni yasa tasarısına, 18 yaşından küçük vatandaşların Covid-19 aşı pasaportu uygulamasından muaf olmasını, avmler ve restoranların açık yerlerinde belge talep edilmemesi ile 16-17 yaşındakilerin, ailelerinin izni olmadan Kovid-19'a karşı aşılanabilmesini dahil etti. Yeni değişikliklerden sonra gerçekleştirilen oylama sonucunda alt ve üst kanat üyeleri, 123'e karşı 199 oyla yasa tasarısını onayladı. 

Üyeler ayrıca, aşı pasaportu zorunluluğunun 30 Ağustos tarihinden 15 Eylül'e ertelenmesini istedi.

Yorumlar (0)