Kovid-19 laboratuvardan mı sızdı? ABD'den yanıt

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, koronavirüs salgınına yol açan virüsün Çin'deki bir laboratuvardan yayılıp yayılmadığına yönelik sorunun 'kesin bir yanıtı' olmadığını ifade etti.

DÜNYA 26.02.2023, 23:34
Kovid-19 laboratuvardan mı sızdı? ABD'den yanıt

ABD basınına konuşan Jake Sullivan’a, ülke basınında yer alan Enerji Bakanlığının 'koronavirüs salgını büyük ihtimalle bir laboratuvar sızıntısından dolayı kaynaklandı' neticeli raporu soruldu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, istihbarat topluluğunda bu hususta farklı görüşler olduğunu fakat emin olacak oranda yeterli bilgi olmadığını kaydetti.



"ABD halkıyla paylaşacağız"

Başkan Joe Biden’ın, istihbaratı bu problemin temeline inmek için defalar kez yönlendirdiğini belirten Sullivan, "Daha çok bilgi edinebilirsek, bunu ABD halkı ve Kongre ile paylaşacağız. Fakat an itibarıyla istihbarat camiasından bu suale ilişkin 'kesin bir yanıt' çıkmış değil." diye konuştu.

ABD basınında yer bulan haberde, Enerji Bakanlığının yakın dönemde Beyaz Saray'a ve önemli Kongre mensuplarına sağladığı gizli bir istihbarat raporu doğrultusunda, koronavirüsün büyük ihtimalle Çin'de yer alan bir laboratuvardan kaza sonucu sızdığını düşündüğüne değinilmişti.

Yorumlar (0)