"Koşullar uygun olursa görüşürüm"

ABD Başkanı Donald Trump, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme ihtimaline dair "Koşullar doğru olursa tabii ki kabul ederim." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 26.08.2019, 20:46 26.08.2019, 21:13
"Koşullar uygun olursa görüşürüm"

Fransa'nın Biarritz kentinde yapılan G7 Zirvesi'nin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile ortak basın toplantısı gerçekleştiren Trump, zirveyi "gerçekten başarılı" şeklinde adlandırdı.

Trump, Fransa'nın İran ile ABD arasındaki arabuluculuk girişimlerine ilişkin soruya, "İran, göreve geldiğim 2,5 yıl önceki ülke değil. İran bir numaralı terör ülkesiydi. Göreve geldiğimde 18 çatışma alanı vardı, her biri İran tarafından destekleniyordu. İran'ın büyük potansiyeli var. Rejim değişikliği, lider değişikliği hedeflemiyoruz. Nükleer silaha, balistik füzeye sahip olmasınlar ve anlaşmanın süresi daha uzun olsun istiyoruz." cevabını verdi.

Ruhani ile görüşmeye hazır olup olmadığının sorulması üzerine ise Trump, "Koşullar doğru olursa tabii ki kabul ederim." dedi.

Trump, "İran'la ilgili iyi hislerim var, pek çok İranlı arkadaşım var, inanılmaz insanlar." değerlendirmesini yaparak, "Görmek istediğim son şey, büyük bir problem ama yapmamız gereken şeyi yapmamız gerekir." diye konuştu. 

ABD Başkanı Trump, İran'ın "kötü davranışlarını sürdürmesi halinde" ise "şiddetli güçle" karşı karşıya kalacağı uyarısını yaptı.

Yorumlar (0)