Korumaları, genelkurmay başkanını öldürdü!

Etiyopya'da hükümete karşı yapılan darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Seare Mekonnen ve Amhara eyaleti Başkanı Ambachew Mekonnen'in öldürüldü.

DÜNYA 23.06.2019, 12:09 23.06.2019, 17:26
Korumaları, genelkurmay başkanını öldürdü!

Etiyopya Başbakanlık Basın Ofisi Sekreteri Nigasu Tilahun, yaptığı açıklamada, darbe girişimiden birkaç saat sonra Genelkurmay Başkanı Seare Mekonnen'in başkent Addias Ababa'daki evinde korumaları tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Etiyopya Başbakanlık Basın Ofisi Sekreteri Nigasu Tilahun, darbe girişimi sırasında Amhara eyaleti Başkanı Ambachew Mekonnen ve bazı yakın çalışanlarının darbeciler tarafından öldürüldüğünü vurguladı ve darbenin bastırıldığını tekrarladı.

Etiyopya Başbakanlık Basın Ofisi Sekreteri Nigasu Tilahun, darbe girişimi ve suikastın ülkede iç savaş başlatmayı amaçladığını dile getirerek, çok sayıda darbecinin gözaltına alındığını açıkladı.

Etiyopya Başbakanlık Basın Ofisi Sekreteri Nigasu Tilahun, "Gelen ilk bilgiler, darbe girişiminin eyaletin güvenlik şefi olan Asaminew Tsige ve destekçileri tarafından yapıldığına yönelik." ifadelerini kullandı.

Tesadüf

Dünkü darbe girişiminin, geçen yıl Başbakan Abiy Ahmed'e suikast girişiminde bulunulduğu tarihe denk gelmesi şaşırtıcı bulundu.

Etiyopya'da yönetim

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti’nin idari yapısı, etnik kökenlere göre şekillendirilmiş 9 farklı eyaletten ve ayrıca Addis Ababa ve Dire Dawa gibi iki farklı özel şehir yönetiminden oluşuyor.

youbets.org
Yorumlar (0)