Koronaya yakalanan Patrik öldü!

Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Irinej Gavrilovic, Covid-19 sebebiyle öldü.

DÜNYA 20.11.2020, 14:44 22.11.2020, 16:08
Koronaya yakalanan Patrik öldü!

SPC (Sırp Ortodoks Kilisesi) Patriği Irinej Gavrilovic, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yaşamını yitirdi.

Yazılı açıklama yapan Sırp Ortodoks Kilisesi, Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Irinej Gavrilovic'in Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Karaburma Askeri Hastanesi'nde 16 gündür Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedavisi gördüğünü ancak tedavilere yanıt veremeyerek bu sabah hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği irinej

Sosyal medya hesabından Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Irinej Gavrilovic'in fotoğrafını paylaşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise "Irinej'i tanımanın kendisi için büyük onur olduğunu, İrinej gibilerinin asla dünyaya gelmeyeceğini" belirtti.

Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Irinej Gavrilovic Kasım ayının ilk günlerinde rahatsızlanmış, yeni tip koronavirüs semptomları gösterdiği için Covid-19 testi yapılmıştı. Test sonucu pozitif çıkan Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Irinej Gavrilovic, 4 Kasım 2020 tarihinde Karaburma Askeri Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 4 Kasım ile 20 Kasım tarihleri arasında yoğun tedavi uygulanan Sırp dini lider Irinej Gavrilovic'in sağlık durumu dün iyice kötüleşmiş, Irinej'in kritik hâli sebebiyle halktan dua edilmesi istenmişti.

Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği irinej

Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Irinej Gavrilovic'in gerçek adı Miroslav Gavrilovic idi. Irinej Gavrilovic, 1930 yılında Sırbistan'ın Cacak kentinde dünyaya geldi. Kosova'nın Prizren şehri ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Ortodoks okullarında eğitim aldı. 1959 yılında ise kilisenin ismi olan "Irinej" adını aldı. 1959 yılına kadar Miroslav Gavrilovic ismiyle yaşamını sürdüren dini lider, bu tarihten sonra Irinej Gavrilovic ismiyle anıldı. 2010 yılında ise kilise konseyince Patrik seçilmesinden sonra 10 yıl boyunca ismi kayıtlarda "Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Irinej" olarak geçti.

Irinej, 1959-2010 yıllarında da kilise bünyesinde farklı görevler üstlenmişti.

Yorumlar (0)