Koronaya veda partisi yapmışlardı... Karantina geri geldi!

Çekya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması üzerine bir kez daha karantina uygulamasına geçildi. 3 ay önce Prag'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) veda partisi düzenlenmişti.

DÜNYA 22.10.2020, 08:48
Koronaya veda partisi yapmışlardı... Karantina geri geldi!

Çekya'da günlük yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları 11 binin üstüne çıktı. Bu nedenle ülkede bir kez daha karantina uygulaması hayata geçirildi. 

Konuya ilişkin açıklama Çekya Sağlık Bakanı Roman Prymula'dan geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Prymula, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde Çekya genelinde sokağa çıkmayı ve kişiler arası teması kısıtlayıcı katı tedbirlerin uygulanacağını bildirdi. 

Ülkede 23 Ekim itibarıyla karantina uygulamasına geçileceği öğrenildi. Söz konusu karantina dâhilinde eczaneler, marketler ve temizlik ürünü satan yerler dışındaki tüm işletmelerin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulacağı ifade edildi. Karantina uygulamasının ilk aşamada 3 Kasım gününe kadar devam edeceği kaydedildi. 

Bu süreçte aile üyeleri haricindeki şahıslarla sosyal temasa tamamen son verilmesinin sağlanacağı belirtilirken, sadece alışveriş yapma, işe gitme ve doktor randevusuna gitme gibi mecburi durumlara müsaade edileceği aktarıldı. 

Çekya'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu olduğu ifade edildi. Öte yandan, insanların yürüyüş yapma gibi aktivitelerde bulunmalarına müsaade edileceği, fakat en fazla iki kişinin yan yana olabileceği bildirildi. 

Ülkede son durum nasıl?

Çekya'da son bir günde 11 bin 984 kişi yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandı. Böylece şu ana kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde en fazla günlük vaka sayısı tespit edilmiş oldu. Ülkede bir günde 106 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi.

Çekya'da şu ana kadar tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 113 bin 219'a yükseldi. Ülkede şu ana kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısı ise 1.619 oldu.

Ülkenin başkenti Prag'da Temmuz ayının başlarında vaka sayılarının azalması üzerine yeni tip koronavirüse (Covid-19) veda partisi gerçekleştirilmişti. 

Yorumlar (0)