Koronavirüsün merkez üssü Vuhan partiliyor!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıktığı Vuhan'da normal hayata dönüldü.  Dünya genelinde pandemi kaynaklı ölümler yeniden patlak verirken, Vuhan'da maskesiz ve sosyal mesafesiz şekilde partiler düzenleniyor. 

DÜNYA 17.12.2020, 15:20 17.12.2020, 15:25
Koronavirüsün merkez üssü Vuhan partiliyor!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıktığı Vuhan'da hiç vaka kalmadı. Söz konusu şehirde gece kulüplerinin tekrar dolup taştığı görüldü. Genç yaşlı demeden herkesin gece hayatına tekrar dönüş yaptığı fark edildi. 

Zhang Qiong için bir kafede doğum günü partisi düzenlendi. 29 yaşındaki kişinin, arkadaşlarıyla birlikte pasta savaşı yaptığı görüldü.

Zhang Qiong, Vuhan şehrinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk dalgasını ve özgürleşmeyi tecrübe ettiğini söyledi. Söz konusu kişi, ikinci bir hayatı yaşıyor gibi hissettiğini ifade etti. Doğum günü pastası kesilen Zhang Qiong, arkadaşlarıyla birlikte eğlenmeyi sürdürdü.

Vuhan sokaklarında ise yoğunluğun yaşandığı görüldü. Birçok insanın maskesiz şekilde sokaklarda eğlendiği fark edildi. Hatta balonlarla ve oyuncak silahlarla keyifli vakit geçirenler de vardı. 

Birçok ülke yeni tip koronavirüsten (Covid-19) kırılırken, Çin'in Vuhan şehrinde yaşayan kişiler gece hayatına tekrar sarıldı. Söz konusu şehirde bulunan bir gece kulübünde 100'den fazla insanın maskesiz ve sosyal mesafe kuralına uymadan eğlendikleri fark edildi. 

Gece kulübünde bulunan bir kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) esnasında Vuhan'ın hayalet şehre dönüştüğünü, artık insanların rahat bir şekilde eğlenebildiklerini ve yemek yiyebildiklerini söyledi. Söz konusu kişi, pandemiden önce bu kadar insanın aynı anda dışarıda eğlenmediğini ifade etti. 

Gece hayatının hareketliliği parklarda da vardı. Parklardan birinde konser gerçekleştirildiği ve birçok insanın burada dans ettiği görüldü. Şehrin daha sakin bir mahallesinde yer alan restoranda doğum günü organizasyonu yapıldığı fark edildi. 

Vuhan şehrinde sokak yemekleri kültürünün ise tekrar başladığı dikkatlerden kaçmadı. 

10 Mayıs gününden beri Vuhan'da yerel bulaş tespit edilmediği, bu nedenle şehirde hareketliliğin arttığı bildirildi.

Yorumlar (0)