Koronavirüsü yenen doktorların ten renkleri değişti!

Çin'in Vuhan kentinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan ve iyileşen iki doktorun ten renklerinin değişmesi şaşırttı. Söz konusu değişimin, virüsün karaciğerde yol açtığı hasar sebebiyle gerçekleştiği değerlendiriliyor. 

DÜNYA 21.04.2020, 11:53 21.04.2020, 12:23
Koronavirüsü yenen doktorların ten renkleri değişti!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yenen iki doktorun ten renklerinin değiştiği kaydedildi. 

Ürolog Dr. Hu Weifeng ile Kardiyolog Dr. Yi Fan, 18 Ocak günü yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandı ve iki ay boyunca devam eden yoğun tedavilerinin ardından iyileşerek taburcu oldu.

Fakat iki doktorun ten renklerinde değişiklik yaşandığı fark edildi. Çinli uzmanlar, söz konusu değişimi yeni tip koronavirüsün (Covid-19) karaciğeri tahribata uğratmasına bağlıyor.

Dr. Hu Weifeng, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bilincim yerine geldiğinde ve sağlık durumumu öğrendiğimde korktum. Sık sık kâbuslar görüyordum." dedi.

"Organlar, tedavi sırasında hasar görüyor"

Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Song Jianxin, doktorların organlarının, tedavileri esnasında hasar gördüğünü belirtti. 

Karaciğerlerde depolanması gereken demirin, organların düzgün çalışmaması nedeniyle kan damarlarına dolduğunu kaydeden Song Jianxin, bu yüzden ten renklerinde değişim yaşanabileceğini söyledi. 

"Covid-19 sadece bir solunum yolu hastalığı değildir"

Yale Üniversitesi’nden Kardiyolog Dr. Harlan Krumholz, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) farklı organlara ve sistemlere zarar verebileceğine dikkat çekerek, "Covid-19 sadece bir solunum yolu hastalığı değildir. Bu hastalık, kalbi, karaciğeri, böbrekleri, beyni, endokrin sistemini ve kan sistemini etkileyebilir." dedi.

Yorumlar (0)