Koronavirüsten ölenlerin yakınları isyan etti: Morg faturası kesildi!

Avrupa'nın en büyük toptancı hali Paris Rungis, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle morg haline getirildi. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına kesilen morg faturaları isyan ettirdi. 

DÜNYA 10.04.2020, 14:54
Koronavirüsten ölenlerin yakınları isyan etti: Morg faturası kesildi!

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısındaki artış nedeniyle morg yetersizliği ortaya çıktı. Bunun üzerine Paris Valiliğince el konulan Avrupa'nın en büyük toptancı hali Paris Rungis, morg haline getirildi. 

Paris Rungis halinde morg işlemleri için ailelere kesilen faturalar tepki çekti. Cenaze şirketi, cenazenin Paris Rungis halinde bir hafta tutulmasına 159 Euro, her ek güne 35 Euro ve cenaze kaldırılmadan önce bir saat görebilmek için 55 Euro fatura kesti. 

Fransa Cenaze İşleri Direktörü Sandrine Thiefine, söz konusu durumu "kabul edilemez" olarak değerlendirdi. 

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybeden kişi sayısının fazla olması sebebiyle cenaze işlerinin 10 günden 21 güne kadar uzayabildiği kaydedildi. 

"Vücudumuzu eve hapsedebiliriz ama insanlığımızı hayır"

Solcu Boyun Eğmeyen Partisi lideri Jean-Luc Melenchon, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugünün yeni dünyası bu demek. Bir dost eli tutamadan yalnız ölüyoruz ve naaşı bir buzdolabından teslim almak için aileler para ödüyor. Yeter, vücudumuzu eve hapsedebiliriz ama insanlığımızı hayır." ifadelerini kullandı.

"Bu insanlık yoksunluğu daha nereye kadar uzayacak?"

Cumhuriyetçiler Milletvekili Eric Ciotti de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sınırsız ve tam bir rezalet, yalnız ölmüş birinin cenazesini en temel ve minimum hizmet ile sırf saklama bedeli olarak yakınlara fatura kesmek mi? Bu insanlık yoksunluğu daha nereye kadar uzayacak? Bu kriz maalesef bazen en kötü şeyleri ortaya çıkarıyor." dedi. 

Cenaze şirketinden yanıt geldi

Söz konusu tepkilere yanıt veren cenaze şirketi, "Rungis'te cenaze işlemleri çok ucuz. Eğer yer olsaydı ve normal bir cenaze işlem yerine gidilseydi orada fiyatlar 750 Euro civarı olacaktı." ifadelerini kullanarak ilginç bir savunmada bulundu. 

İçişleri Bakanı: Anormal buluyorum

Diğer yandan, İçişleri Bakanı Christophe Castaner, "Çoklu ölümlerin ve eve kapanmaların faturasının ailelere kesilmesini anormal buluyorum." açıklamasını yaparak, söz konusu duruma ilişkin denetleme talimatı verdiğini duyurdu.
 

Yorumlar (0)