Koronavirüsten beter! 38 Yunan öldü...

Yunanistan'da yılbaşından bu yana 38 kişi gripten öldü. Salgında ölenlerden 21 kişi son bir haftada yaşamını yitirdi. Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu, "Grip virüsü mutasyon geçirmiş. Aşılar işe yaramıyor" açıklaması yaptı.

DÜNYA 07.02.2020, 14:58 07.02.2020, 16:06
Koronavirüsten beter! 38 Yunan öldü...

Yunanistan'da yılbaşından bu yana grip salgını yüzünden ölenlerin sayısı 38'e yükseldi.

EODY (Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu), Yunanistan'da grip salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının son bir haftada 17'den 38'e yükseldiğini, bu artışın iki kattan fazla olduğunu duyurdu.

Virüs mutasyon geçirmiş

Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Elena Maltezos, gribe sebep olan virüsün değişiklik gösterdiğini, bu yüzden aşıların etkili olamadığını kaydetti.

Yunanistan'da H1N1 ve H3N2 olmak üzere iki çeşit grip virüsünün etkili olduğunu ifade eden Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Elena Maltezos, bunların daha çok 0-14 yaş arasındaki çocuklar ile 60 yaşın üzerindeki yetişkinlerde etkili olduğunun altını çizdi.

Salgının mart sonlarına kadar devam edeceği uyarısında bulunan Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu yetkilileri, vatandaşlara son anda da olsa aşı olmaları, kişisel önlem almaları ve yüksek ateşin görüldüğü durumlarda en yakın sağlık merkezine başvurmaları çağrısı yaptı.

Diğer taraftan, salgının geniş alana yayılması yüzünden Yunanistan'daki bazı şehirlerde tedbir için okulların süresiz tatil edildiği duyuruldu.

Yorumlar (0)