Koronavirüsle ilgili haber yapan gazeteciye 4 yıl hapis!

Koronavirüsün ilk patlak verdiği yer olan Vuhan'da koronavirüse ilişkin haber yapan Çinli bir basın mensubuna 4 sene hapis cezası verildi. 

DÜNYA 28.12.2020, 11:27 28.12.2020, 16:58
Koronavirüsle ilgili haber yapan gazeteciye 4 yıl hapis!

Çin'de Cang Can isimli bir basın mensubu, "insanları kışkırttığı" ve "ortalığı karıştırdığı" gerekçesiyle mahkeme tarafından suçlu bulundu. 

37 yaşındaki gazetecinin avukatı, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Söz konusu avukat, Vuhan'da koronavirüsün durumuna ilişkin yaptığı haberler sebebiyle Cang Can'a 4 sene hapis cezası verildiğini ifade etti. 

"Açlık grevi yapıyor"

Cang Can'ın Mayıs ayında polis ekipleri tarafından gözaltına alındığını hatırlatan avukat, söz konusu gazetecinin bir süredir açlık grevi yaptığını söyledi. Avukat, Cang Can'ın sağlık durumunun kötü olduğunu ve tekerlekli sandalye kullanarak duruşmaya geldiğini belirtti. 

Politikaları eleştirmişti

Vuhan şehrine Şubat ayında giden Cang Can, koronavirüse ilişkin canlı yayın gerçekleştirmiş ve pandemiye ilişkin yürütülen politikayı eleştiren bir makale kaleme almıştı. Söz konusu gazeteci, bunun üzerine Mayıs ayında gözaltına alınmıştı. 

Şanghay şehrinde yaşayan 37 yaşındaki gazeteci, Vuhan'da şahit olduğu gelişmelere ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlar gerçekleştirmişti. 

Vuhan'da patlak verdikten sonra dünya genelinde hızlı bir şekilde yayılan koronavirüse ilişkin sosyal medya platformlarında ve internet ortamında yoğun bir takip sisteminin işlemesi, Çin'de koronavirüse ilişkin karartma gerçekleştirildiğine yönelik iddialara güç kazandırmıştı.

Yorumlar (0)