Koronavirüse yanıt: temassız teslimat

Avrupa'nın internet üzerinden en büyük sipariş ve dağıtım yapan şirketlerinden biri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında siparişlerin kapıya bırakılacağını duyurdu.

DÜNYA 13.03.2020, 13:13 16.03.2020, 12:14
Koronavirüse yanıt: temassız teslimat

Avrupa'nın en büyük çevrimiçi yemek sipariş ve dağıtım şirketi Just Eat Takeaway (JET), küresel koronavirüs salgını kapsamında siparişlerin ihtiyati tedbir olarak kapıya bırakılmaya başlanacağını duyurdu.

Söz konusu karar, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) rakiplerin attığı benzer adımları takip ediyor.

Şirket, "bugün itibariyle fiziksel temas olmadan teslimat sağlanıyor" duyurusu yaptı. Öte yandan, söz konusu önlemin online yemek platformundaki tüm restoranlar için geçerli olduğunu söyleyen şirket, teslimat kuryelerine müşterilerin kapı zilini çalmaları ve teslimat çantasını kapıda bırakmaları talimatını veriyor.

Takeaway, tedbirin Cuma günü itibariyle Avrupa genelinde yürürlüğe girdiğini söyledi.

Öte yandan, personele antibakteriyel el dezenfektanları dağıttığını kaydeden şirket, diğer sağlık ve güvenlik önlemlerinin de yerine getirilmesi için restoranlarla birlikte çalışıldığını ifade etti.

Şirket sözcülerinden biri, salı günü yapılan açıklamada "gün itibariyle virüsün satışlar üzerinde olumlu ya da olumsuz anlamlı bir etkisi olmadığını" söylemiş, şirket olarak her türlü tedbirin alınmaya devam edeceğini kaydetmişti.

Yorumlar (0)