Koronavirüse bu ilaç iyi gelebilir!

Çin'deki klinik deneyler, "Favipiravir" isimli bir ilacın, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadelede etkili olduğunu ortaya koydu. Çinli uzmanlar, Favipiravir adlı ilacın yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının tedavisinde kullanılmasının önerildiğini söyledi.

DÜNYA 18.03.2020, 11:33
Koronavirüse bu ilaç iyi gelebilir!

Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Zhang Xinmin, yapılan klinik deneylerde Favipiravir isimli ilacın, hafif vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirebildiğini kaydetti. 

Çin'in CGTN kanalının haberine göre Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Zhang, Shenzhen kentinde 80 yeni tip koronavirüs hastasını kapsayan bir klinik deney yapıldığını belirtti. 

Deneyde, Favipiravir'in, hafif vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirebildiğini gösterdiğini bildirdi.

Wuhan kentinde yapılan diğer bir klinik deneyde, ilacın ateş süresini ortalama 4,2 günden 2,5 güne indirdiğinin tespit edildiğini aktaran Zhang, ilacın önemli bir yan etkisinin gözlemlenmediğini duyurdu.

Zhang, "Favipiravir, 2014'den bu yana Japonya pazarında bulunuyor ve hiçbir belirgin yan etki görmüyoruz" şeklinde konuştu. Açıklamada, Remdesivir dahil diğer ilaçların klinik denemeleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.

İyileşmenin ardından Covid-19'un kişide yol açtığı hasar hala netlik kazanmazken, daha fazla tıbbi gözleme ihtiyaç duyuluyor.

Yorumlar (0)