"Koronavirüs yok" diyen kişiye ceza kesildi!

İtalya'da polis memurlarına "yeni tip koronavirüsün (Covid-19) olmadığını" söyleyerek maske takmayan bir kişiye ceza kesildi. 

DÜNYA 24.08.2020, 15:20 24.08.2020, 15:26
"Koronavirüs yok" diyen kişiye ceza kesildi!

İtalya, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en çok vurduğu ülkelerden birisi oldu. Avrupa ülkesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında maske takma zorunluluğunun kapsamı genişletildi. 

İtalya'da polis ekipleri, Trevi Çeşmesi civarında bulunan bir grup genci "maske takmaları" konusunda uyardı. Söz konusu gençler, ilk başta dirense de maskelerini taktılar.

Fakat gençlerden biri, maske takmayı kabul etmedi. 29 yaşında olduğu öğrenilen genç, maske takmadığını çünkü yeni tip koronavirüs (Covid-19) diye bir şeyin olmadığını söyledi. 

Bunun üzerine polis memurları, kendilerine itiraz eden gence 400 Euro para cezası kesti. 

Alınan bilgiye göre, San Lorenzo'da da maske cezası kesildi. Rome Today, söz konusu cezanın, "gece saatlerinde halka açık alanlarda maske takmayı zorunlu tutan" genelgenin yayınlanmasının ardından kesilen ilk ceza olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti. 

İtalya'da Ağustos ayının ortası itibarıyla saat 06.00 ile saat 18.00 arasında halka açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmişti. Ülkede vaka sayılarının yeniden artış göstermesi üzerine yasağın kapsamı da genişletildi. 

Yasakların 7 Eylül gününe kadar süreceği öngörülüyor. 

Yorumlar (0)