Koronavirüs Vuhan'da bitti, Şulan'da başladı!

Çin'in Şulan kentinde 11 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edilmesi üzerine kent, "yüksek riskli bölge" olarak ilan edildi. 

DÜNYA 11.05.2020, 11:40 11.05.2020, 11:43
Koronavirüs Vuhan'da bitti, Şulan'da başladı!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) birçok ülkede alınan tedbirlerle yavaşlama eğilimi göstermeye başladı.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetilmesi için bazı hamlelerde bulunulurken, tedbirlerin çok hızlı kaldırılması durumunda ikinci dalganın başlamasından kaygılanılıyor. 

Önlemlerin kaldırılmasının ardından salgının daha da kuvvetlenerek yeniden ortaya çıkması, yayılma hızının artması, sağlık sistemlerinin çökmesi ve yeniden kısıtlamaların getirilmesi gibi endişeler var. 

Çin'in Jilin Bölge İdaresi, Şulan kentinde hepsi aynı ailenin üyeleri ve bu aileyle yakın temasta bulunan kişiler olmak üzere 11 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlandığını duyurdu. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "7 Mayıs günü Şulan'da 1 vaka tespit edildi, 9 Mayıs'ta 11 yeni vaka daha tespit edildi. Jilin bölgesi, epidemiyolojik durumu belirlemedeki devlet standartlarına uygun olarak Şulan şehrinin epidemiyolojik tehdit seviyesini ortadan yükseğe çıkarıyor." ifadeleri kullanıldı.

Önceden Vuhan kentinin Dongxihu semtinde 16'sı asemptomatik 17 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanmasının ardından semtin epidemiyolojik tehdit seviyesi düşük düzeyden orta düzeye çıkarılmıştı.

Yorumlar (0)