Koronavirüs üzerinden Türkiye'ye yönelik algı operasyonunda yeni gelişme!

New York Times gazetesi, ABD'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle uyguladığı seyahat kısıtlamalarına ilişkin haberinde Türkiye fotoğraflarını kullanmıştı. Söz konusu fotoğraflar, siteden kaldırıldı. 

DÜNYA 13.03.2020, 11:14 13.03.2020, 11:24
Koronavirüs üzerinden Türkiye'ye yönelik algı operasyonunda yeni gelişme!

ABD Başkanı Donald Trump, cuma gecesinden itibaren Avrupa’dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını, İngiltere'nin ve Türkiye'nin bundan muaf tutulduğunu duyurmuştu. 

Bunun üzerine New York Times gazetesi, ABD'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle uyguladığı seyahat kısıtlamalarına ilişkin haberinde Türkiye fotoğraflarını kullanmıştı.

Söz konusu fotoğrafların siteden kaldırıldığı görüldü. 

New York Times gazetesi Twitter hesabında yapılan paylaşımda, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünyanın farklı bölgelerindeki etkisini göstermek amacıyla içeriklerinin yanında sitelerinde çıkan slaytların ekran görüntüsüne yer aldı. Paylaşıma "İstanbul imgesi dahil edilerek bir karışıklık yaşandığını fark ettiğimizde fotoğrafı kaldırdık." notu düşüldü. 

"Bu zihniyet de karantina altına alınmalı"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, New York Times ve CNN gibi ABD'li medya kuruluşlarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) haberlerinde Türkiye'den fotoğraflar kullanarak manipülasyon yapmasını sert bir dille eleştirmişti. 

Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, fotoğraflar için "Koronavirüs gibi bu zihniyet de karantina altına alınmalı." açıklamasını yapmıştı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç, büyükelçiliğin isteğine rağmen New York Times gazetesinin bu konuda düzeltme yayımlamayı kabul etmemesini kınayan Kılıç, "ABD'nin Şengen ülkelerinden gelen seyahatleri askıya aldığını duyurmasının ardından bu haberler için New York Times, CNN ve CNN International'ın İstanbul'da çekilen fotoğraflarını kullandığını görmek rahatsız edicidir. Bu, profesyonel ve objektif habercilik ilkelerine aykırıdır." demişti. 

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Aybet, Türkiye'nin ABD'nin yeni tip koronanvirüs (Covid-19) sebebiyle seyahat kısıtlaması uyguladığı ülkeler arasında bulunmadığına dikkat çekerek, tepkisini "Böyle durumlarda Avrupa'nın parçası olarak kabul ediliyoruz." sözleriyle göstermişti.


 

Yorumlar (0)