Koronavirüs üç ülkeye daha sıçradı!

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden Çin, Vuhan'dan sonra Huanggang kentini de tecrite aldı. Salgının Singapur'dan sonra Vietnam ve Suudi Arabistan'a da sıçradığı belirtildi.

DÜNYA 23.01.2020, 14:06 23.01.2020, 17:55
Koronavirüs üç ülkeye daha sıçradı!

Vuhan'ın komşusu olan ve 7.5 milyon Çinlinin yaşadığı Huanggang şehri, Vuhan'da başlayan koronavirüsü salgını yüzünden tecrite alınan ikinci şehir oldu. Pazartesi gününün sonunda şehirde 12 koronavirüs hastası olduğu açıklanmıştı ancak güncel sayı bilinmiyor.

Şehir içi ve dışı ulaşım kesildi

Perşembe günü alınan kararda şehirdeki bütün kamusal otobüs ve demiryolu hizmetinin durdurulduğu belirtilirken sinema, tiyatro ve internet kafe gibi iç mekan eğlence ortamlarının da kapatılması istendi. Huanggang yerel yönetimi, vatandaşlardan çok acil bir durum olmadığı müddetçe şehirden ayrılmamalarını istedi.

Bölgedeki bir başka şehir olan Icou (Ezhou) da tren istasyonlarını kapattığını açıklamıştı.

Yeni Ay Yılı kutlamaları için yapılan yolculuklar büyük endişe yaratıyor!

Ay takvimine göre yeni yıla giren Çin'de çok yoğun şekilde devam eden ulaşım trafiğinin, koronavirüsün yayılmasında büyük bir etki yaratacağından endişeleniyor. Yeni Ay Yılı kutlamaları için yüzlerce milyon Çinli ülke içi ve dışında çok fazla yolculuk yapıyor.

Kutlamalar için yapılacak yolculukların virüsün yayılmasına katkı sağlayacağından korkan Pekin yönetimi, büyük bir coşkuyla kutlanan ve tapınaklarda renki görüntüler oluşturan Yeni Ay Yılı kutlamalarının iptal edildiğini açıkladı.

Huanggang dışında tecrite alınan diğer şehir, salgının başladığı Vuhan. Vuhan içinde ve şehrin dış dünyayla bağlantısını sağlayan tüm ulaşım araçları Perşembe gününden itibaren iptal edilmiş durumda.

Tecrit veya toplu taşıma hizmetlerinin iptal edildiği diğer yerler ise Xiantao ve Chibi şehirleri olarak açıklandı. Xiantao'dan çıkan araçların Hubei Otoyolu'na çıkmaları iptal edildi, şehirdeki vapur ve otobüs seferleri iptal edildi. Chibi'de de toplu taşıma hizmetleri durduruldu.

Dünya çapında bilinen diğer koronavirüs vakaları ise Tayland'da 4, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve ABD'de ise 1'er tane olarak biliniyor.

Singapur'a da sıçradı

Koronavirüs Singapur'a da sıçradı. 

Singapur Sağlık Bakalığı, ülkede koronavirus ile ilgili ilk vakaya rastlandığını duyurdu.

Vietnam ve Suudi Arabistan'da da koronavirüs vakaları var!

Singapur'dan sonra Vietnam ve Suudi Arabistan'da da koronavirüs vakasına rastlanıldığı açıklandı.

13 Ocak'ta Vuhan'dan Ho Chi Minh Şehri'ne seyahat eden bir Çinli'nin koronavirüsü oğluna da bulaştırdığı ve iki Çinli'nin 17 Ocak'ta karantinaya alındığı belirtildi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı da vatandaşı olan ve Suudi Arabistan'da çalışan bir hemşirenin koronavirüs salgınına yakalanmış Filipinli başka bir hemşireyi tedavi ederken hastalığa yakalandığını açıkladı.

"Etkilenen Türk vatandaşı yok"

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, ülkede görülen salgına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Büyükelçi Önen, Çin'de 6 bin Türkiye vatandaşının bulunduğunu kaydetti. Önen, tahliyeyi gerektirecek bir durum olmadığını söyledi. 

Ölümcül virüs salgınında etkilenen Türk vatandaşının olmadığını kaydeden Önen, "Koronavirüs nedeniyle 3 kent karantina altında." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)