Koronavirüs tedavisi süren Trump miting yapacak!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi süren Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, hafta sonu miting düzenlemeyi düşündüğünü ifade etti. 

DÜNYA 09.10.2020, 09:27 09.10.2020, 17:32
Koronavirüs tedavisi süren Trump miting yapacak!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisine devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, Sean Hannity Show'a yaptığı açıklamada, kendisini çok iyi hissettiğini söyledi. 

Trump, başkanlık seçimleri için önemli eyaletlerden biri olan Florida'da cumartesi günü, Pennsylvania'da ise pazar günü miting düzenlemeyi düşündüğünü ifade etti. 

"Sanal ortama karşıyım"

Başkanlık seçimlerindeki rakibi olan Joe Biden'ın 15 Ekim günü gerçekleştireceği tartışmayı online ortama taşımasını eleştiren Trump, kendisinin hiçbir şekilde online ortamda gerçekleştirilecek olan bir tartışmaya katılmayacağını kaydetti. 

Trump, Demokrat rakibine "Tartışmayı yüz yüze gerçekleştirelim." diye seslendi.

"Sürekli test yaptırmaya gerek yok"

Sunucu, Trump'a herkes tarafından çok merak edilen "Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testiniz negatif sonuçlandı mı?" sorusunu sordu. Bunun üzerine Trump, yeniden yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yaptıracağını ancak sürekli test yaptırmanın bir anlamı olmadığını söyledi.

Trump, doktorlar tarafından vücudunda çok az virüs tespit edildiğini belirtti. 

Konuşurken iki kez sesinin kısıldığı fark edilen Trump'ın, sık sık boğazını temizleyerek açıklama yapmayı sürdürdüğü görüldü. 

Doktoru açıklama yaptı

Trump'ın doktoru olan Sean Conley tarafından hazırlanan rapor kamuoyuna sunuldu.

Söz konusu raporda, Trump'ın kalp ritmine, solunum hızına ve tansiyonuna ilişkin bilgilere yer verildi.

Doktor Sean Conley, evine geçtiği günden beri Trump'ın sağlık durumunun stabil olduğunu ve yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilerlediğine dair bir semptom göstermediğini ifade etti.

Trump'ın tedavisinin iyiye gittiğini ve ilaçların yan etkiye neden olmadığını aktaran Doktor Sean Conley, yarın Trump'a yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konalı 10 gün olacağını söyledi.

Doktor Sean Conley, Trump'ın hafta sonu kamusal işlerine rahatlıkla dönebilmesini beklediğini ekledi. 

Yorumlar (0)