Koronavirüs Suud hanedanına da sıçradı: 150 kişi yakalandı!

Riyad Valisi Faysal bin Bandar bin Abdulaziz Saud'un (77) da aralarında yer aldığı 150 Suudi Arabistan kraliyet üyesine yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konduğu duyuruldu.

DÜNYA 09.04.2020, 09:33 09.04.2020, 09:37
Koronavirüs Suud hanedanına da sıçradı: 150 kişi yakalandı!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) Suud hanedanına da sıçradı. 

New York Times gazetesi, ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının 6 hafta önce tespit edildiği Suudi Arabistan'da, Riyad Valisi Faysal bin Bandar bin Abdulaziz Saud'un da aralarında yer aldığı 150 Suud hanedanı üyesine koronavirüs teşhisi konduğunu bildirdi. 

Başkentte bulunan Kral Faysal Uzman Hastanesi'ne acil notu ile gelen talimatta, "ülke genelindeki önemli kişiler için talimatların beklenmesi, kaç vakaya rastlanacağının henüz bilinmediği fakat kronik hastaların hastaneden tahliye edilmesi" gerektiği ifade edildi. Öte yandan, tedavi altında olan hastane personelinin kraliyet üyelerine yer açmak üzere başka bir hastaneye sevk edileceği aktarıldı. 

New York Times gazetesine açıklamada bulunan doktorlar, kraliyette bulunan binlerce prensin sık sık Avrupa'ya seyahat gerçekleştirdiğini ve koronavirüsü buradan almış olabileceklerini kaydetti. 

Pandemi öncesinde sağlık durumuna ilişkin birçok soru işareti bulunan 84 yaşındaki Kral Selman bin Abdulaziz'in Kızıl Deniz kıyısındaki Cidde şehrine yakın bir adadaki sarayda karantinada olduğunu bildiren gazete, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın da beraberinde birçok bakan ile bu bölge yakınında bir saraya kapandığını duyurdu.

Gazete, Suudi Arabistan yönetiminin pandemiye karşı bazı vilayetlerde tüm gün sokağa çıkma yasağı, tüm hava ve kara sınırını kapatma, cemaatle namazların durdurulması ve umre ziyaretlerinin iptal edilmesi gibi sıkı önlemleri hızla almasının arkasında koronavirüsün hanedan üyelerine ulaşmasının etkili olduğunu vurguladı.

Suudi Arabistan'da şu ana kadar koronavirüs nedeniyle 41 kişi yaşamını yitirdi. Tespit edilen vaka sayısı ise 2 bin 795 olarak duyuruldu. 

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Tefik er-Rebi, pandeminin henüz başlangıç seviyesinde olduğunu, "en iyi senaryo ile vaka sayısının 10 bin, en kötü tahmine göre 200 bine ulaşabileceğini" kaydetmişti.
 

Yorumlar (0)