Koronavirüs salgını İtalya'ya da sıçradı

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "Roma’da 2 kesinleşmiş koronavirüs vakası bulunmakta" dedi. Sağlık Bakanı Sperenza, İtalya ile Çin arasında hava trafiğinin kapatılması talimatını verdi.

DÜNYA 31.01.2020, 07:23
Koronavirüs salgını İtalya'ya da sıçradı

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, İtalya’da ilk yeni tip koronavirüs vakasına ülkelerine ziyarete gelen 2 Çinli turistte rastlandığını duyurdu.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Sağlık Bakanı Roberto Speranza ve Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Giuseppe Ippolito ile düzenlediği basın toplantısında, "Roma’da 2 kesinleşmiş koronavirüs vakası bulunmakta. Böylece, İtalya’da ilk koronavirüs vakasına rastlandı. Son derece ihtiyatlı ve dikkatliyiz. Hazırlıksız değiliz." açıklamasında bulundu.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Roma’yı ziyarete gelen ve dün akşam Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’ne kaldırılan 2 Çinli turistte yapılan tetkiklerin sonuçların pozitif çıktığını bildirdi.

Önleyici önlemler de aldıklarını belirten İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "Bu kapsamda, Sağlık Bakanı Roberto Sperenza, İtalya ile Çin arasında hava trafiğini kapatan talimatı verdi." açıklamasında bulundu.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, her türlü önlemi ve önleyici tedbirleri en yüksek düzeyde aldıklarını, sosyal medya üzerinden halkı paniğe sevk etmemek gerektiğini ifade ederek, "Bu durumun sınırlı şekilde kalacağına eminim." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Roberto Sperenza ise Avrupa'da şu ana kadar 10 koronavirüs vakası olduğunu, Roma'daki 2 Çinli turistle bu sayının 12'ye çıktığını belirtti.

Sağlık Bakanı Roberto Sperenza, "Durum ciddi ama ortalığı ayağa kaldırmaya gerek yok, her şey kontrol altında." ifadelerini kullandı.

Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Giuseppe Ippolito da Çinli turistlerin enstitülerinde müşahede altında olduğunu kaydederek, “Özel bölümde tutuluyorlar ve durumları iyi. Şimdilik hayati riskleri bulunmuyor gözüküyor.” bilgisini paylaştı.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, koronavirüse rastlanan 2 Çinli turistin, İtalya’ya Milano’dan giriş yaptığı ve geze geze Roma’ya geldikleri, toplamda 10 gündür İtalya’da oldukları bildirildi.

Bu arada, Çinli turistlerin Roma'da kaldığı Cavour caddesindeki otel odasının da mühürlenerek, karantinaya alındığı belirtildi.

Diğer taraftan, İtalya’da gün boyu gündemi meşgul eden Civitavechhia limanına demirleyen Costa Smeralda yolcu gemisinde koronavirüs şüphesiyle eşiyle hastaneye kaldırılan Çinli kadın yolcuda yapılan testler sonucu söz konusu virüse rastlanmadığı duyurulmuştu.

Yorumlar (0)