Koronavirüs kısıtlamaları böyle protesto edildi! 

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar protesto edildi. Polis ekipleri, protestoculara sert müdahalede bulundu. 

DÜNYA 18.11.2020, 17:00
Koronavirüs kısıtlamaları böyle protesto edildi! 

Almanya'da Enfeksiyon Koruma Yasası'nın daha katı hale getirilmesi için bir tasarı hazırlandı. Federal Meclis'te ele alınan tasarının, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında hükümetin daha rahat hamlede bulunmasını sağlayacağı ifade edildi.

Söz konusu gelişmenin ardından binlerce insan, Federal Meclis binasının yakınında yer alan Brandendenburg Kapısı'nın önünde bir araya geldi. 

Polis ekipleri, maske ve mesafe uyarılarını dinlemeyen ve Federal Meclis binasına yürümeye çalışan protestoculara sert müdahalede bulundu. 

Protesto esnasında geniş kapsamlı güvenlik tedbirleri aldığı görülen polis ekiplerinin, TOMA'ları hazır tuttuğu ve göstericileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandığı fark edildi.

Bunun üzerine protestocuların da maytap ve şişe fırlatarak yanıt verdiği görüldü. Polis ekipleri ve protestocular arasında çıkan arbede sırasında birçok kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Göstericiler, tartışmalara yol açan tasarının onaylanması halinde demokrasinin zarar göreceğini ve diktatörlüğün önünün açılacağını ileri sürüyor. 

Almanya'da şu ana kadar 835 bin 750 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 546 bin 500 vaka iyileşti. Ülkede şimdiye dek 13 bin 273 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Yorumlar (0)