Koronavirüs Kazakistan'a da sıçradı

Kazakistan Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov, Kazakistan'da ilk Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakalarının saptandığını duyurdu.

DÜNYA 13.03.2020, 13:14
Koronavirüs Kazakistan'a da sıçradı

Basın toplantısı düzenleyen Kazakistan Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov, 3 aydır Covid-19'un ülkeye girmesini önleme çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, "Buna rağmen Almanya'dan gelen 2 vatandaşımızda bugün vaka tespit edildi. Bu kişiler hastanede karantinaya alındı." diye konuştu.

Söz konusu iki vatandaşın Kazakistan'a ayrı tarihlerde uçakla geldiğine vurgu yapan Kazakistan Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov, "Koronavirüs tespit edilen hastalardan biriyle 9 Mart'ta aynı uçakta gelen 73 vatandaşın karantinaya alınmasına ilişkin çalışmalar yapılıyor. Dün gece ikinci hastayı getiren uçaktaki 12 kişi de izole edildi." ifadelerini kullandı.

Kazakistan Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov, bugüne kadar Kazakistan'daki 15 bin Covid-19 tanı kitinin 5 bininin 3 bin 389 kişi için kullanıldığını, 100 bin tanı kiti için de sipariş verdiklerini bildirdi. 

Kazakistan Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov ayrıca, hastanelerde yeterli miktarda yatak ve ilaç olduğunu da vurguladı.

Kazakistan vatandaşlarına, Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) görüldüğü ülkelere yönelik seyahat uyarısı yapılmıştı.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü/WHO) tarafından Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) küresel salgın ilan edilmesinin ardından, ülkede bilimsel, kültürel ve sportif etkinlikler yasaklanmış, ilk ve ortaöğretim kurumlarında 21 Mart-2 Nisan olan tatilin 16 Mart-5 Nisan'a alınması, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararlaştırılmıştı.

Yorumlar (0)