Koronavirüs karantinasından kaçtı, mahkeme kararıyla geri alındı!

Rusya'da koronavirüs şüphesiyle alındığı karantinadan kaçan kadın yakalanarak tekrar karantinaya alındı.

DÜNYA 17.02.2020, 16:45
Koronavirüs karantinasından kaçtı, mahkeme kararıyla geri alındı!

Rusya'da bir mahkeme, Pazartesi günü aldığı kararla koronavirüs şüphesiyle tedbir amaçlı olarak alındığı karantinadan kaçan ve kendi isteği dışında karantinada tutulan bir kadının yeniden karantinaya alınacağını açıkladı.

St. Petersburg şehrinin Botkin Bulaşıcı Hastalıklar Hastanesi'nde karantinaya alınan Alla Ilynia isimli kadın, geçtiğimz ay Çin'i ziyaret edip Rusya'ya döndükten sonra boğazının acıması üzerine sağlık hizmetine başvurmuştu.

Nasıl kaçtığını Instagram'dan anlattı

Odasının kapısını kilitleyen elektrikli kilide kısa devre yaparak kaçan kadın, doktorlarının "sağlık durumun iyi" demesine rağmen hastanede zorla tutulduğunu sosyal medya platformu Instagram üzerinden internete yaydı.

2 suçtan dolayı dava açıldı

Rusya'nın koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemlerin ne kadar etkili olduğunu sorgulatan kaçışın ardından St. Petersburg şehri baş doktoru, hastaneden kaçan Alla Ilynia'ya "karantina kurallarını ihlal etmek" ve "kamu sağlığını tehlikeye atmak" suçlarından dolayı dava açtı.

Avukatı davaya itiraz edecek

Şehrin Petrogradsky Bölge Mahkemesi, aldığı kararda Ilynia'nın yeniden karantinaya alınacağını açıkladı. Ilynia'nın avukatı Vitaly Cherkasov, karara itiraz edeceklerini açıkladı. Reuters haber ajansına konuşan Cherkasov, Ilynia'nın serbest bırakılmadan önce 3 testinin negatif çıkması gerektiğini ancak bunun için kendilerine herhangi bir zaman aralığı verilmediğini belirtti.

Her şeye rağmen müvekkilinin neşesinin yerinde olduğunu söyleyen Cherkasov, "Müvekkilimin ihtiyaç duyduğu her şey odasında var, geçtiğimiz sefer olmayan bir televizyonu bile var. Ilynia şu anki durumundan memnun" dedi.

Rusya'da sadece 2 vaka var, Yokohama'da ise hasta bir Rus var

Rusya'nın tüketici güvenliği gözlemcisi Rospotrebnadzor, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Çin'den Rusya'ya gelen 20 bin kişinin karantinaya alındığını belirtti. Rusya'da bilinen 2 koronavirüs vakası var. Bu hastaların ikisinin de Çinli olduğu biliniyor. Rusya'nın Japonya Büyükelçiliği, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Yokohama Limanı'nda karantinaya alınan "Diamond Princess" isimli gemide bulunan bir Rusya vatandaşının hasta olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)