Koronavirüs kabusunda son durum ne?

Çin'den başlayarak dünyanın birçok noktasına yayılan koronavirüs kabusu devam ediyor. Son olarak Almanya'da 2 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi, Kıbrıs'ta da ilk koronavirüs vakasına rastlandı.

DÜNYA 09.03.2020, 19:07 09.03.2020, 19:28
Koronavirüs kabusunda son durum ne?

Almanya'da yerel makamlar ülkede koronavirüs nedeniyle ilk ölümlerin gerçekleştiğini ve iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.Sağlık Bakanlığı sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, Essen'de yaşayan 89 yaşındaki bir kadın ve salgından en çok etkilenen Heinsberg şehrindeki bir kişi hayatını kaybetti. Bugün sabah saatlerinde de Mısır Sağlık Bakanlığı, ülkeye bir hafta önce gelen bir Alman vatandaşının koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini, bunun, söz konusu virüs nedeniyle ülkedeki ilk ölüm vakası olduğunu bildirmişti.

Almanya'da bin 112 kişide koronavirüs çıktı

Almanya'daki hastalık kontrolü ve önlenmesinden sorumlu araştırma enstitüsü Robert Koch Institute'ün verilerine göre ülkede şimdiye kadar bin 112 kişide koronavirüs tespit edildi, güncel olarak 2 kişi ise yaşamını yitirdi.

İtalya'da 366 kişi yaşamını yitirdi

İtalya'da yeni tip koronavirüsten 133 kişi daha hayatını kaybetti, bu sayı ülkede bir gün içinde salgından en çok ölüm vakası olarak kayıtlara geçti. Ülkedeki ölü sayısı 366'ya yükseldi. Covid-19 bulaşanların sayısı 7 bin 375'e çıktı. İtalya'da hükümetin ülkenin kuzeyini karantina altına almasının ardından istasyonlar da boşaldı.

Koronavirüs Kıbrıs'a da sıçradı

Kıbrıs Rum kesiminde de ilk koronavirüs vakası tespit edildi.

Yorumlar (0)