Koronavirüs İspanya'yı fena vurdu: Bakan da yakalandı!

İspanya'da Eşitlik Bakanı İrene Montero, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandı. Ülkede 84 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

DÜNYA 12.03.2020, 13:34 12.03.2020, 16:15
Koronavirüs İspanya'yı fena vurdu: Bakan da yakalandı!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hızla yayılıyor. Koronavirüsün en fazla vurduğu ülkelerden biri de İspanya oldu. 

Ülkede şu ana kadar 2 bin 968 vaka tespit edildi. 84 kişi ise hayatını kaybetti. 

Ülkede Eşitlik Bakanı İrene Montero'ya uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Başbakan Yardımcısı ve Podemos Partisi lideri Pablo Iglesias'ın da karantina altına alındığı duyuruldu.

Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eşitlik Bakanı İrene Montero'ya uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. 

Söz konusu açıklamada, Eşitlik Bakanı İrene Montero ile beraber yaşayan Başbakan Yardımcısı Pablo İglesias'ın da önlem amaçlı karantina altına alındığı ifade edildi. 

Başbakan Pedro Sanchez'in yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle basın toplantılarını telematik sistem aracılığıyla yaparak, basın mensuplarının sorularına dijital ortamda yanıt vereceği bildirildi. 

Diğer yandan, eski İspanya Meclis Başkanı ve bir dönem Sağlık ve Bayındırlık Bakanlığı görevini yürüten Ana Pastor'da da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiği aktarıldı. Pastor'un evinde karantinaa ltında olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. 

Yorumlar (0)