"Koronavirüs ilacı"nı canlı yayında içmişti... Bir ülke daha almak istedi!

Batı Afrika ülkesi Nijerya, Madagaskar'ın yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiğini iddia ettiği bitkisel ilacı (Covid Organics) sipariş etti. Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, söz konusu ilacı canlı yayında içmişti.

DÜNYA 12.05.2020, 09:25
"Koronavirüs ilacı"nı canlı yayında içmişti... Bir ülke daha almak istedi!

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve sıtma tedavisinde kullanıldığı bilinen artemisia bitkisi ile ülkedeki birçok şifalı otun karışımından meydana gelen "Covid Organics" isimli ilacın tanıtımını gerçekleştirmişti. 

Cumhurbaşkanı Rajoelina, ilacı içtiği anları Twitter hesabından da paylaşmıştı. 

Batı Afrika ülkesi Nijerya, söz konusu ilacı sipariş etti. 

Covid-19 Başkanlık Görev Gücü Başkanı Boss Mustafa, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Madagaskar'da üretilen bitkisel ilacı ithal ederek deneyeceklerini kaydetti. 

Covid-19 Başkanlık Görev Gücü Başkanı Mustafa, "Madagaskar, birçok ülkeye ilaç gönderdi ve biz de bu ilacı test ederek deneyeceğiz." açıklamasını yaptı.

Nijerya'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) durdurulması için gerekli adımları attıklarını belirten Mustafa, "Salgının durdurulması için farklı tedaviler söz konusu ve bunları deneyeceğiz." dedi. 

Nijerya'nın yanı sıra Tanzanya, Senegal, Ekvator Ginesi ve Nijer, Madagaskar'dan bitkisel ilacı ithal eden ülkeler arasına katıldı. 

Artemisia Çinli doktora Nobel Ödülü getirmişti

Çinli bilim insanları tarafından Vietnam Savaşı'nda tedavide kullanılan artemisia, uzun süredir laboratuvarlarda test ediliyor.

Son olarak Çinli Doktor Youyou Tu, sıtmanın tedavisinde yüksek yok edici etkiye sahip artemisinin maddesini keşfedip saflaştırdığı için 2015 Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülmüştü.

Yorumlar (0)