"Koronavirüs gemisi"nden bir kötü haber daha!

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle önceden karantinaya alınan yolcu gemisinden bir kişi daha yaşamını yitirdi. 

DÜNYA 02.03.2020, 11:28
"Koronavirüs gemisi"nden bir kötü haber daha!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyaya hızla yayılıyor. 

Japonya'nın Yokohama limanında geçtiğimiz ay karantina altına alınan "Diamond Princess" isimli gemide yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan ve ardından tahliye edilerek ülkesine götürülen bir Avustralya vatandaşı, Perth kentinde tedavi altında olduğu hastanede yaşamını yitirdi. 

Böylece "koronavirüs gemisi"ndeki can kayıplarının sayısı 7 oldu. 

Dün Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından, ülkede gemi dışında gerçekleşen ölüm vakalarının sayısı 6'ya ulaşmıştı.

Bugün yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 13 oldu. 

Ülkede kayıtlara geçen vaka sayısı ise 961 olarak açıklandı. Bu vakalardan 705'inin daha önce karantinaya alınan "Diamond Princess" isimli geminin yolcuları olduğu ifade edildi. 

Gemide neler oluyor?

Cruise gemisi Diamond Princess, Çin'in Hong Kong şehrinde gemiden inen 80 yaşındaki bir adamda koronavirüse rastlanılmasının ardından 4 Şubat'ta ulaştığı Yokohama'da karantinaya alınmıştı. 

Gemideki vaka sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. 3 bin 700'den fazla kişinin bulunduğu gemideki karantina 19 Şubat günü sona ermişti. 

İlk Vuhan'da görülmüştü

12 Aralık 2019'da Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu onlarca ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Özellikle yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ortaya çıktığı Vuhan kenti ve bu kentin bağlı olduğu Hubey eyaleti ülkeler tarafından adeta boşaltılmıştı.

İlk olarak Vuhan şehrinde tespit edilen ve ilk görüldüğünde tanımlanamadığı için "gizemli hastalık" ismi verilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü-WHO) "acil durum" ilan etmişti.

Yorumlar (0)