Koronavirüs ECB'ye sıçradı

Avrupa Birliği Konseyi, NATO derken Covid-19, Avrupa Merkez Bankası'na da (ECB) sıçradı. ECB'de bir personelde Covid-19 tespit edildi.

DÜNYA 10.03.2020, 09:36
Koronavirüs ECB'ye sıçradı

ECB'de (Avrupa Merkez Bankası) ilk Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakası saptandı.

Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) yapılan yazılı açıklamada, bir personelde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tespit edildiği, hastanın uygun olan tıbbi bakımı almaya başladığı kaydedilerek, Covid-19 saptanan kişiyle diğer 100 Avrupa Merkez Bankası çalışanının yakın mesafede çalıştığı, önlem olarak bu çalışanların da geçici olarak evden çalıştırılacağı belirtildi.

Açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın daha önce koronavirüsün yayılmasına karşı iş seyahatlerini kısıtlama, evden çalışma seçeneklerini artırma, konferans ve toplantıları iptal etme veya başka bir tarihe erteleme gibi tedbirler aldığı anımsatıldı.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), 3500 çalışanının çoğunluğunun evden çalışması için uzaktan çalışma sistemini dün başarıyla test ettiği de açıklandı.

Deutsche Bank kutlamaları iptal etti

Bu arada, Almanya'nın önemli bankalarından Deutsche Bank, başkent Berlin'de düzenlenmesi planlanan 150. yıl kutlamalarını Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını dolayısıyla iptal ettiğini açıkladı.

23-27 Mart'ta Berlin'de gerçekleştirilecek "2020 Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı" da Covid-19 salgını sebebiyle iptal edildi.

Yorumlar (0)