Koronavirüs durdurulamıyor: Fransa'da ulusal karantina, Almanya'da yeni önlemler...

Tüm dünyada vaka artışlarında hızlı bir yükseliş yaşanmasıyla birlikte, Avrupa ülkelerinden yeni koronavirüs tedbirleri açıklanmaya başladı. Fransa ve Almanya'da kısa süreli de olsa sert önlemler alınacak.

DÜNYA 29.10.2020, 00:10 29.10.2020, 00:30
Koronavirüs durdurulamıyor: Fransa'da ulusal karantina, Almanya'da yeni önlemler...

COVID-19 salgınında ikinci bir dalga yaşıyor. Tüm dünyada olduğu gibi, Avrupa ülkelerinde de rekor sayıda günlük vakalara ulaşılmış durumda. Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde yeni salgın önlemlerine ilişkin karantina uygulamaları açıklanmaya başladı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülke çapında karantina ilan etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, COVID-19 salgını sebebiyle ulusal karantina ilan etti. Macron, ikinci COVID-19 dalgasının, birinci dalgadan çok daha öldürücü olacağını belirtti.

Ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiren Macron, 30 Ekim itibarıyla ülke genelinde karantina kurallarının uygulanacağını söyleyerek, söz konusu uygulamanın 1 Aralık'a kadar devam edeceğini kaydetti.

Ulusa sesleniş konuşmasında COVID-19'un çok hızlı yayıldığını belirten Macron, bu yayılım hızının en kötü senaryoda bile öngörülmediğini ifade ederek, "COVID-19 pozitif kişi sayısının genel nüfusa göre oranı son günlerde ikiye katlandı." dedi.

"Bir haftada 2 milyon test yapıldı"

İkinci dalgada çok daha fazla kişinin hayatını kaybedeceği uyarısını yineleyen Macron, haftada yaklaşık 2 milyon test yapıldığını duyurdu.

İşe, markete ve sağlık kuruluşlarına gidilebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Macron; bar, restoran ve mağazaların ise kapatılı olacağını aktardı.

Ayda iki kez durum değerlendirmesi yapacaklarını söyleyen Macron, hedeflerinin günlük vaka sayısını 5 bine indirmek olduğunu dile getirdi.

Ülkede halihazırda 54 bölgede 21.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. 

25 Ekim tarihinde 52 bini aşkın vaka bildiren ülke, en yüksek günlük vaka sayısına ulaştı.

Almanya'da 1 ay sürecek olan yeni önlemler açıklandı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni COVID-19 tedbirlerini açıkladı. 4 hafta süresince tiyatro, sinema, spor salonları, bar ve restoranlar gibi işletmelerin kapatılması kararlaştırıldı.

Merkel, eyalet başbakanları ile birlikte video konferansla gerçekleştirilen toplantı sonrası COVID-19'la mücadelede alınan yeni önlemleri kamuoyuna açıkladı. Angela Merkel, ülkece çaba göstermeleri gerektiğini belirtti.

Almanya Başbakanı, "Aldığımız önlemler biraz sert olabilir fakat aralık ayında normal yaşantımıza dönebilmek için bunları uygulamamız gerekiyor." dedi.

İşletmelere cirolarının yüzde 75'i kadar destek verileceğini ifade eden Merkel, bunun için 10 milyar euro ödenek ayırdıklarının bilgisini paylaştı.




 

Yorumlar (0)