Koronavirüs bu 10 ülkeye hiç uğramadı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin uğramadığı 10 ülkeyi sizler için hazırladık.

DÜNYA 31.08.2020, 21:51 01.09.2020, 15:27
Koronavirüs bu 10 ülkeye hiç uğramadı

2020 yılına Dünya küresel bir pandemi ile girdi. Neredeyse dünyanın tamamını etkisi altına alan koronavirüsten izole olan az da olsa ülkeler bulunuyor. Bu haberde koronavirüs vakasının görülmediği 10 ülkeyi sizler için derledik.

1- Palau

Palau bir Okyanusya ülkesi. Papua Yeni Gine'de yer alıyor. 1994 senesinde Amerika'nın himayesinden ayrılan Palau'ya halk kendi arasında Belau da diyor. 250 adadan oluşan Palau'da toplamda 21 bin insan yaşamını sürdürüyor.

2- Mikronezya

Koronavirüsün görülmediği başka bir ülke ise Mikronezya. 607 adadan oluşan Mikronezya'da toplamda 7 resmi dil konuşuluyor.

3- Marshall Adaları

Pasifik Okyanusu'ndaki Palau'nun 4 bin kilometre doğusunda yer alan Marshall Adaları'nda da halihazırda bir koronavirüs vakasına rastlanmadı.

4- Vanuatu

83 adadan meydana gelen Vanuatu'da da henüz koronavirüs vakası bulunmuyor. Vanuatu'nun nüfusu ise 250 bin civarında.

5-Nauru

Güney Pasifik'teki Nauru'da da şimdiye dek bir koronavirüs vakası tespit edilmedi.

6- Kiribati

Kiribati'de büyük pandeminin uğramadığı ülkelerden biri. Büyük Okyanus'un orta kesimlerindeki ada ülkesinin başkenti ise Güney Tavara olarak biliniyor.

7- Solomon Adaları

Solomon Adaları da koronavirüs pandemisinden etkilenmedi. Adalardan oluşan ülkede toplamda 500 bin kişi yaşıyor.

8- Tuvalu

Güney Pasifik ülkesi Tuvalu da şimdiye dek kendisini koronavirüsten korumayı başarabildi. Ülke her ne kadar koronavirüs pandemisi sorunuyla baş etmese de küresel ısınma tehlikesinden dolayı topraklarının sular altında kalması gibi daha ciddi bir sorunla karşı karşıya.

9-Samoa

Koronavirüsün uğramadığı ülkelerden birisi de Samoa.

10- Tonga

Ve son olarak Tonga. 1970 senesinde bağımsızlığını kazanan Tonga 169 adadan ve mercan adasından oluşan bir ada ülkesi. Tonga'da da şimdiye dek koronavirüs görülmedi.

Yorumlar (0)