Koronavirüs bitmeden yeni virüs paniği: Japonya’da görüldü

Japonya’da ölü bir tilkide oldukça bulaşıcı bir kuş gribi virüsünün doğrulanması sonrasında Çevre Bakanlığı tarafından vakanın ülkede bir memelide görülen ilk kuş gribi vakası olduğu ifade edildi.

DÜNYA 05.04.2022, 17:11 06.04.2022, 11:11
Koronavirüs bitmeden yeni virüs paniği: Japonya’da görüldü

Bütün dünyanın koronavirüs ile mücadelesi devam ederken, Japonya’dan dünyayı endişelendirecek bir kuş gribi haberi geldi. Japonya Hokkaido eyaletinin başkenti olan Sapporo’da ölü olarak bulunan bir tilkide bulaşıcılığı çok yüksek olan bir kuş gribi virüsüne rastlandığı kaydedildi. Bakanlık tarafından ilk defa bir memelide kuş gribinin tespit edildiği duyurulurken, tilkinin 29 Mart tarihinde ölü olarak bulunduğu ve kuş gribinin taşıyıcısı olduğu tespit edilen kargaların leşini yedikten sonra enfekte olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Hükümet yaşanan olayın ardından alarma geçmişti

Ülkede geçtiğimiz kasım ayında görülen kuş gribi salgını, içlerinde Kagoshima, Kumamoto, Hyogo ve Saitama’nın da yer aldığı birçok eyalete sıçramış ve kanatlı on binlerce hayvan tedbir maksadıyla itlaf edilmişti. Bakanlık tarafından risk uyarı düzeyi en yukarıya çıkartılmış ve hükümet tarafından ülke genelinde yerel yönetimler yabani kuşların takibini güçlendirmeye çağırmıştı.

Uzmanlar tarafından ise kuş dışkısına dokunanların ellerini yıkayıp gargara yapmaları yönünde uyarılar gerçekleştirilmişti. Enfekte olan canlılarla aşırı temas halinde olunmadığı müddetçe insanlara kuş gribinin bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu paylaşan yetkililer buna karşın vatandaşlara ölü kuş gördüklerinde yerel otoritelere haber vermeye ilişkin çağrı yapmıştı. En son ise ocak ayında Chiba eyaletindeki bir ördek çiftliğinde toplu vakaların görüldüğü konusu doğrulanmıştı.

Yorumlar (0)